Gemeente Lingewaard


15 mei informatieavond herinrichting Pannerdenscheweg

Op donderdag 15 mei a.s. organiseert de gemeente Lingewaard een informatieavond over de herinrichting van de Pannerdenseweg in Doornenburg. Het gaat die avond over de herinrichting van het gedeelte tussen de Duisterestraat en de grens van de bebouwde kom (Nieuwe Pas).

Van dit deel zullen de bestaande verhardingen van weg, fietsstroken en trottoirs geheel vervangen worden. De nieuwe rijbaan zal tussen de Duisterestraat en de Kerkstraat worden uitgevoerd in straatstenen. Het deel tussen de Kerkstraat en de grens van de bebouwde kom wordt in asfalt uitgevoerd en krijgt rode fietssuggestiestroken. Verder worden ter hoogte van de Homoetstraat, de Nieuwe Pas en tussen de huisnummers 20 en 22 plateaus aangebracht.

De bestaande fietsstroken worden omgevormd tot trottoirs en daar waar mogelijk zal extra groen in de vorm van bomen en hagen worden aangebracht.

Tevens wordt het bestaande riool over de gehele lengte vervangen en worden er tussen de Duisterestraat en de Kerkstraat riolen bijgelegd.

De avond wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum aan de Kerkstraat 3 in Doornenburg en begint om 19.30 uur. De ontwerptekeningen liggen eveneens tussen vrijdag 16 mei 2008 en donderdag 22 mei 2008 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel.