Gemeente Deventer

Nieuw onderkomen voor Panta Rhei en Ambelt

Wethouders slaan eerste paal scholencomplex

De wethouders Ina Adema (Onderwijs en wijkvernieuwing) en Gosse Hiemstra (Sport) slaan op donderdag 15 mei om 13:00 de eerste paal van het nieuwe scholencomplex in het Oranjekwartier de grond in. Dit gebeurt in aanwezigheid van leerlingen van Panta rhei en de Ambelt, die de heipaal eerder die dag kunnen beschilderen met hun eigen handafdruk.

Twee scholen en drie gymzalen
In het hart van het Oranjekwartier bouwt de gemeente Deventer een nieuw complex, bestaande uit twee scholen Panta rhei, voor speciaal basisonderwijs en de Ambelt voor speciaal onderwijs. De scholen krijgen de beschikking over drie gymzalen. Deze zijn ook buiten schooltijd te gebruiken voor zaalsporten zoals volleybal, handbal of badminton.

Architectenbureau AGS heeft het ontwerp voor het scholencomplex gemaakt. Een tekening van de voorgevel en de plattegrond zijn op deze website te bekijken.

Planning van de bouwwerkzaamheden
De bouwwerkzaamheden gaan op woensdag 7 mei van start. Volgens planning kunnen Panta rhei en de Ambelt het gebouw vanaf het schooljaar 2009/2010 in gebruik nemen.

Willem de Zwijgerlaan afgesloten
Voorafgaand aan het slaan van de eerste paal is er voor leerlingen van beide scholen een spellencircuit rond het bouwterrein. Vanwege de feestelijkheden rond de start van de bouw is de Willem de Zwijgerlaan op donderdag 15 mei van 10:30 tot 15:00 afgesloten voor het verkeer.

Publicatiedatum: 6-5-2008
tekening van de nieuwe voorgevel van de Panta Rhei

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 28 april 2008