Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht VU
6-5-2008

Conferentie over globalisering

Unlimited Opportunities?

Zal China de wereldeconomie volledig gaan beheersen? Zal ambachtelijk werk geheel verdwijnen uit het Westen? Wat voor gevolgen heeft de globalisering voor cultuur en politiek? Deze vragen hebben alles te maken met de globalisering van de wereldeconomie. Globalisering is dan ook het thema van de Amsterdam Academic Conference 2008 die wordt georganiseerd door faculteitsvereniging Aureus.

Studenten en academici, deelnemers uit het bedrijfsleven en de politiek discussiëren daar over de effecten van de toenemende globalisering en de kansen en bedreigingen die hiermee samenhangen. Het doel van de Amsterdam Academic Conference is het uitwisselen van kennis en opinies over dit belangwekkende onderwerp. Pakkende speeches, interessante discussies en boeiende workshops belichten het thema van verschillende kanten. De leiding van de hele dag is in handen van Charles Groenhuijsen, oud correspondent van het NOS journaal in de Verenigde Staten.

In het ochtendprogramma houdt Alexander Rinnooy Kan, voorzitter Sociaal Economische Raad (SER), een inleiding, waarin hij een voorzet zal geven voor het globaliseringsadvies dat de SER zal vaststellen. Frank Heemskerk, staatssecretaris Economische Zaken, zal hierop direct daarna een reactie geven. Ben Noteboom van Randstad Holding NV geeft zijn visie op het probleem van de vergrijzing en de werkgelegenheid: migratie van arbeid is een optie die hij zal toelichten. Ook Jan Hommen van Reed Elsevier zal een inleiding houden. Het panel bestaande uit Niek Hoek (Delta Lloyd Group), Paul van Seters (Globus en Universiteit van Tilburg) en Evert Nieuwenhuis, freelance journalist, zal een kritische blik werpen op de speeches en vragen stellen aan de sprekers.

Het middagprogramma zal bestaan uit masterclasses van Accenture, BCG, het Ministerie van Economische Zaken en PWC. De voertaal is Engels. De dag zal worden afgesloten met een borrel voor alle deelnemende partijen.

De conferentie wordt georganiseerd door Aureus, de faculteitsvereniging voor studenten Economie, Bedrijfswetenschappen en International Business aan de VU.



Vrije Universiteit Amsterdam