Gemeente Zederik


Voorontwerpbestemmingsplan 'Kweldam'

Inspraakavond op donderdag 15 mei 2008

Het plangebied Kweldam te Tienhoven ligt in het binnendijks gebied net achter de Lekdijk en wordt globaal begrensd door de Lekdijk, de Lagewaard en de Kweldam. De gronden binnen het plangebied zijn momenteel grotendeels in gebruik van een fruitteeltbedrijf en daarnaast in gebruik voor woondoeleinden.

Stedenbouwkundig plan

Met de ontwikkelaar is door de gemeente Zederik een stedenbouwkundig plan opgesteld voor herontwikkeling van deze locatie. De gemeente heeft daartoe vooraf een nota van uitgangspunten geformuleerd om een evenwichtige en duurzame ontwikkeling van Tienhoven te garanderen.

Op de locatie zijn maximaal 34 woningen voorzien, deze zijn verdeeld over diverse woningcategorieën. Centraal in het nieuwe woongebied staat een groene ruimte waar een speelvoorziening wordt gerealiseerd.

Om een veilige en een goede verkeersafwikkeling van de nieuwe woningen te bewerkstelligen wordt de Kweldam doorgetrokken en op de Lagewaard aangesloten. Hierdoor ontstaat een duidelijke ontsluitingsstructuur en een afgeronde dorpskern met een herkenbare overgang richting het open landschap. Het stedenbouwkundig plan is juridisch vertaald in een voorontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het college biedt u de mogelijkheid in het kader van de gemeentelijke inspraakverordening om mee te praten over dit bestemmingsplan. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt daartoe van 6 mei tot en met 16 juni 2008 ter inzage in het gemeentehuis bij de informatiebalie Vergunningen van de afdeling Publiekszaken, Prinses Marijkeweg 1 te Meerkerk.

Inspraakreactie

Wilt u reageren op het voorontwerpbestemmingsplan 'Kweldam', dan kunt u gedurende bovengenoemde termijn zowel schriftelijk als mondeling een inspraakreactie indienen.

Een schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen aan: Het college van burgemeester en wethouders van Zederik, postbus 1, 4230 BA Meerkerk.

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met de heer J. van Heumen, afdeling Beleid & Strategie (0183-356500).

Inspraakavond

Het voorontwerpbestemmingsplan zal mondeling worden toegelicht tijdens een inspraakbijeenkomst.

Hierbij nodigen wij u uit om deze bijeenkomst in Dorpshuis Het Spant, Paramasiebaan 17 te Ameide op donderdag 15 mei 2008 bij te wonen. De avond begint om 19.30 uur.