Gemeente Teylingen

Mariënhaven

Kinderraadsleden zingen in Mariënhaven

08 mei 2008

PERSBERICHT 8 mei 2008 - De Kindergemeenteraad besloot in maart geld beschikbaar te stellen voor nieuwe zangbundels voor het psychogeriatrisch centrum Mariënhaven. De zangbundels zijn inmiddels gemaakt. Op donderdag 15 mei om 14.00 uur worden de nieuwe bundels officieel in gebruik genomen tijdens een feestelijke zangmiddag in het Atrium van Mariënhaven. De kinderen van groep 8 van RKBS De Overplaats komen meezingen.

De kinderraadsleden van De Overplaats maakten zich tijdens de vergaderingen sterk voor de komst van de nieuwe zangbundels. "Het is belangrijk dat ook oudere mensen lekker kunnen zingen," aldus één van de kinderraadsleden. Vandaar dat de leerlingen zijn uitgenodigd voor de zangmiddag.

Zingen in Mariënhaven

In het Psychogeriatrisch centrum Mariënhaven in Warmond wordt veel gezongen met de bewoners, bekende liedjes van vroeger en populaire Nederlandstalige liederen. Om de twee weken wordt op iedere afdeling een pianist uitgenodigd om met elkaar rondom de piano te zingen in de huiskamers.

Tijdens een zangmiddag krijgen de bewoners een bundel uitgereikt in groot lettertype, zodat zij het goed kunnen volgen en mee kunnen zingen. De zangbundels in Mariënhaven waren aan vernieuwing toe. Kindergemeenteraad

Twee projecten

Op 27 maart heeft de Kindergemeenteraad gekozen voor twéé projecten. Mariënhaven ontving 600 euro voor de zangbundels. De kinderboerderij in Voorhout kreeg 1.400 euro voor de realisatie van een overdekte knuffelhoek en een volière. De gemeente zal berichten over de kinderboerderij als daarover nieuws te melden is.

De kindergemeenteraad

De gemeente Teylingen wil de kinderen met de Kindergemeenteraad laten ervaren hoe spannend en leuk een optreden in de gemeenteraad is. In de maand maart hebben vijf klassen hieraan deelgenomen. Het project bestond uit gastlessen en debatten in de raadzaal. De gemeente heeft 2.000 euro beschikbaar gesteld, zodat de gekozen voorstellen echt uitgevoerd kunnen worden. Volgend schooljaar komt er een nieuwe Kindergemeenteraad. Meer informatie is te vinden op www.dekindergemeenteraad.nl.