Gemeente Rotterdam

De raadscommissie voor Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport (FIBS) nam tot nu toe nog geen standpunt in over het stedenbouwkundig plan voor het Stationskwartier. Dit in afwachting van de uitkomsten van de openbare bijeenkomst met vertegenwoordigers van de bewonersorganisaties die binnen de invloedssfeer van het Stationskwartier vallen. Die bijeenkomst is op donderdagavond 15 mei.

Geen standpuntbepaling

Op 26 maart jongstleden vond de eerste behandeling plaats van het stedenbouwkundig plan voor het Stationskwartier in de raadscommissie FIBS. Vanwege de bezwaren die tegen het plan zijn ingediend en de wijze waarop de betrokkenheid van belanghebbenden werd georganiseerd, zag de commissie vooralsnog af van het bepalen van een standpunt. Dit in afwachting van de uitkomsten van de openbare bijeenkomst.

De vertegenwoordigers van de bewonersorganisaties kunnen tijdens de bijeenkomst hun visie geven op het stedenbouwkundig plan en de te volgen besluitvormingsprocedure. Ook kunnen wijkvertegenwoordigers en leden van de commissie FIBS met elkaar in gesprek gaan.

Een onafhankelijk voorzitter leidt de bijeenkomst.

Vervolg

Afhankelijk van de uitkomst van de bijeenkomst zal de commissie FIBS het stedenbouwkundig plan Stationskwartier voor de tweede maal op de commissieagenda zetten. Dan wordt besloten hoe de verdere besluitvorming verloopt.

Locatie en tijdstip

De openbare bijeenkomst is op donderdagavond 15 mei in de Beatrixzaal van het zalencomplex Engels aan het Stationsplein. De zaal gaat open om 19.30 uur. De vergadering start om 20.00 uur.

Bron: Griffie, 08-05-2008