Gemeente Hengelo

Actueel

Multiculturele werkmarkt in Hengelo

Hengelo, 13 mei 2008

Multiculturele werkmarkt in Hengelo

Werkplein Hengelo, de gemeente Hengelo en Vluchtelingenwerk Overijssel organiseren op donderdag 15 mei een multiculturele werkmarkt. Mensen die werk zoeken en bedrijven die werk hebben, worden bij elkaar gebracht.

Ondanks de aantrekkende economie is de werkloosheid onder vluchtelingen en allochtonen onverminderd hoog. Het vinden van een passende baan blijkt erg lastig. En dat terwijl ze vaak erg gemotiveerd zijn om een baan te vinden en de mensen barsten van de capaciteiten, aldus wethouder Bert Otten.

Om vluchtelingen en allochtonen sneller aan een baan te helpen, hebben diverse partijen de krachten gebundeld. De mensen achter het Banenoffensief Vluchtelingen Hengelo en het project Toeleiding Pardonners naar Werk (TOP Werk) in de Centrale Opvang in Markelo en Azelo organiseren gezamenlijk de werkmarkt. Om een toekomst in Nederland op kunnen bouwen is werk heel belangrijk: het helpt mensen een plek in de samenleving te veroveren, het vergemakkelijkt de integratie en het geeft financiële zekerheid, aldus de organisatoren.

Werk centraal

Op de werkmarkt staan negen werkgevers met banen in onder andere de bouw, montage, productie, zorg en administratie. ROZ Twente informeert over de mogelijkheden om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Verder zijn er workshops over solliciteren en presenteren en geeft het Werkplein uitleg over zijn diensten en mogelijkheden. Het Steunpunt Inburgering en het ROC van Twente zijn ook aanwezig. Ongeveer honderd mensen worden verwacht.

Wethouder Otten staat pal achter de krachtenbundeling. We werken al samen met het CWI en het UWV in het Werkplein Hengelo. Om mensen aan het werk te helpen, is samenwerking noodzakelijk. De multiculturele werkmarkt is hier een mooi voorbeeld van.

Opening

De werkmarkt vindt plaats op donderdag 15 mei op het Werkplein, Deldenerstraat 6-18 in Hengelo van 14.00-18.00 uur. Wethouder Otten, vestigingsmanager van het Werkplein Hans Forkink en landelijk projectleider Banenoffensief Vluchtelingen Xanter Wilhelm verrichten de opening. Een spetterende show van de hiphop dance crew All Style Division uit Hengelo maakt de opening compleet.