Provincie Groningen

stages Afsluitende bijeenkomst project maatschappelijke stages 14 mei 2008

Op donderdag 15 mei organiseert het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Groningen (CMO) de officiële afsluiting van het project "Vrijwilligerswerk, leerschool voor jongeren", in Martiniplaza.

Het CMO voert het project uit in opdracht van de provincie Groningen, in samenwerking met AOC Terra, het Alfa-college en het Noorderpoortcollege. Op deze scholen voor Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO) zijn er ruim 1.100 maatschappelijke stages gerealiseerd en daarmee is de doelstelling van het project ruimschoots behaald. Het project is gestart in 2005.

Jongerenfilm 'Geven = goud'
Onderdeel van het programma is de première van de film 'Geven = goud'. Deze film portretteert jongeren tijdens hun maatschappelijke stage en geeft daarmee een beeld van hoe ze met hun stage bezig zijn en wat zij ervan hebben geleerd. `Geven = goud', gemaakt door Tara TV, is daardoor bij uitstek geschikt op scholen als introductie op de maatschappelijke stages, ook kan de film ingezet worden bij lessen over vrijwilligerswerk.

Programma
13:30 Ontvangst
14:00 Opening door de middagvoorzitter, dhr. Batterink 14:05 Mw. Mulder, directeur CMO Groningen. Resultaten van het project
14:15 Dhr. Batterink, opleidingsmanager Alfa-college. De betekenis van het project voor het MBO
14:25 Dhr. de Bruijne, gedeputeerde Welzijn & Onderwijs. Toekomstvisie op maatschappelijke stages
14:40 Pauze
14:50 Aankomst leerlingen, ouders van leerlingen en bij de film betrokken maatschappelijke organisaties.
15:00 Première van de film "Maatschappelijke Stages" 15:30 Slotwoord, leerlingen krijgen een verrassing 15:45 Feestelijke afsluiting met livemuziek van leerlingen van de studierichting Muziek en Sound Design van het Noorderpoortcolllege.

Datum: 15 mei
Plaats: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen

U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

14 mei 2008