Gemeente Assen


Kinderen denken mee over toekomstige school

Assen, 14 mei 2008

Op 15 mei wisselen de kinderen van de Lichtbaak en de Driemaster van school. De kinderen denken mee over de multifunctionele accommodatie die gerealiseerd wordt in Pittelo. Onder begeleiding van de Grontmij kunnen zij gemengd samen creatieve ideeën te bedenken over hun toekomstige ideale school.

Gemeente Assen heeft de Grontmij ingeschakeld om samen met zorg- , welzijns- en onderwijsinstellingen en de wijkbewoners samenwerking onder één dak te realiseren in Pittelo. Basisschool de Lichtbaak is aan de beurt voor vervangende nieuwbouw en heeft het initiatief genomen om te bekijken of meerdere functies voor de wijk samengebracht kunnen worden. Openbare basisschool de Driemaster en wijkcentrum de Boerderij worden betrokken bij deze nieuwe accommodatie.

Zowel de scholen als peuter- en kinderopvang, bibliotheek, maatschappelijk werk en wijkwelzijn werken mee aan de multifunctionele accommodatie. Ook wordt onderzocht of 20 appartementen gerealiseerd kunnen worden voor verhuur of verkoop. Volgens de planning wordt rondom de zomer 2008 een voorstelschets gedaan. Alle partijen streven ernaar het nieuwe gebouw eind 2009/begin 2010 klaar te hebben. Ook wordt gekeken naar een nieuwe bestemming voor De Driemaster.

Omwonenden en kinderen en ouders van de scholen worden betrokken en ingelicht over dit proces. De kinderen brainstormen en kleuren met elkaar van 13:30 uur tot 15:00 uur. Locatie Lichtbaak en locatie Driemaster.