Gemeente Amsterdam



Werkloket Schiphol opent op 15 mei de deuren

Ketensamenwerking op gebied van werk en opleiding

14 mei 2008
-
Pauline Koerselman

Op donderdag 15 mei openen Freek Ossel (wethouder Werk en Inkomen) en Chris Baars (directeur Schiphol College) om 10.15 uur Werkloket Schiphol. Hierin werken Schiphol College, CWI, UWV en Dienst Werk en Inkomen (DWI) samen. Werkzoekenden en schoolverlaters worden door het loket bemiddeld naar (leer)banen op de luchthaven.

Samenwerking

In 2007 is Schiphol Group begonnen met het aanbieden van leerbanen om jonge werkzoekenden met grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen op de luchthaven. Op 15 mei 2007 zocht Schiphol Group de samenwerking met ROC Amsterdam en DWI Amsterdam. Precies een jaar later wordt met de opening van Werkloket Schiphol de volgende stap gezet in de samenwerking op het gebied van werk en leren.

Groeiende werkgelegenheid

De arbeidsmarkt op Schiphol wordt gekenmerkt door groeiende werkgelegenheid en behoefte aan betere afstemming tussen functie-eisen en de kennis en vaardigheden van kandidaten. In die afstemming speelt Werkloket Schiphol een rol. Via het loket kunnen jongeren zonder zogenaamde startkwalificatie (een opleidingsniveau lager dan Mbo-2) een diploma halen, waarmee zij hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Gemeente Amsterdam

De gemeente wil met Schiphol Group Amsterdammers die op zoek zijn naar een baan koppelen aan de vacatures op Schiphol. Vanuit de bijstand gaat het om een potentiële groep van tussen de 100 en 150 uitkeringsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt op jaarbasis. De totale potentiële groep werkzoekenden die op Schiphol aan de slag kan, is nog breder.

Een jaar leerbanen

Naast het eenjarige bestaan van de leerbanen op Schiphol en de opening van het werkloket, lanceert het Schiphol College op 15 mei de website www.schipholcollege.com. Op de site staat alle informatie over leerbanen, maatwerktrainingen, Mbo-opleidingen en stages.

Het Schipholloket

Het Schipholloket is gevestigd op het Schipholterrein. Wie interesse heeft in functies als platformmedewerker, schoonmaker, beveiliger en bagagemedewerker kan zich melden in de Energiestraat 1, Schiphol (gebouw Triport).

Pb-073