Lezingen ministerie van Buitenlandse Zaken: Hanan Ashrawi

Onder de titel 'Obstacles on the Road to Peace, Palestinian Realities' geeft de Palestijnse Hanan Ashrawiop 15 mei haar visie op controversiële aspecten van de Palestijnse realiteit en het Israëlisch beleid.

Ashrawi is een Palestijnse politica en taalkundige. Haar politieke activiteiten begonnen in 1974, toen zij tot rector van de faculteit Engels aan de Birzeit Universiteit was benoemd. In 1988 werd Ashrawi lid van het Intifada Politiek Comité en van 1991 tot 1993 was Ashrawi woordvoerster van de Palestijnse delegatie bij de vredesbesprekingen, die zouden leiden tot de akkoorden van Oslo. In 1996 werd Ashrawi minister van Hoger Onderwijs. Twee jaar later trad zij af uit protest tegen de corruptie binnen het Palestijnse bestuur.

Momenteel is Hanan Ashrawi op verschillende terreinen actief, onder meer als voorzitter van MIFTAH, het Palestijnse Initiatief voor een Algemene Dialoog en Democratie en van AMAN, de Coalitie voor Accountability en Integriteit.Recente publicaties van Ashrawi zijn From Intifada to Independence en haar autobiografie, This Side of Peace: A Personal Account.

Bertus Hendriks, een van de bekendste Nederlandse politieke commentators in Nederland over het Midden-Oosten, regelmatig te zien en te horen op het NOS-Journaal, de actualiteitenrubriek NOVA en op de publieke radio, zal optreden als gespreksleider. Hij zal een nawoord op de lezing geven, waarna gelegenheid tot discussie zal zijn.

De lezing wordt georganiseerd door de Directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Onder het motto DAM naar Buiten heeft de directie het initiatief genomen tot een serie lezingen en debatten over actuele kwesties uit de DAM-regio. Sprekers zijn internationale of nationale deskundigen, denkers en opinieleiders.

DAM wil met dit initiatief de burger bij het beleid betrekken en de gelegenheid bieden mee te denken en mee te spreken over kansen en problemen in een regio, die vrijwel dagelijks voorpagina nieuws is.

U bent van harte uitgenodigd de lezing van Hanan Ashrawi bij te wonen.

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam Zaal open: 19.45 uur, aanvang: 20.00 uur
De toegang gratis en aanmelden is verplicht via DAM@minbuza.nl. De voertaal is Engels.

Categorieën: Internationaal

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken