GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks: meer meiden moeten durven dromen

Rotterdam, 14 mei 2008

GroenLinks wil dat alle Rotterdamse meiden de kans krijgen hun leven in eigen handen te nemen. Daarover organiseert GroenLinks Rotterdam morgen, in samenwerking met Kosmopolis, een dialoogavond. Gastvrouw daarbij is Anneke Verwijs, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam.

GroenLinks Rotterdam heeft in oktober 2007 in haar notitie Meiden in de City Doen Mee 40 voorstellen gedaan om meer ruimte te creëren voor meiden. Dat is hard nodig in Rotterdam, want nog steeds blijken meiden vaker dan jongens tegen allerlei obstakels aan te lopen als het over hun participatie in de samenleving gaat. Meiden hebben minder mogelijkheden zich daadwerkelijk te kunnen ontplooien, terwijl ze echte krachtmeiden zouden kunnen worden als ze wel de kans kregen. Inmiddels heeft het college laten weten hiermee aan de slag te willen gaan.

GroenLinks gaat daar echter niet op wachten, en wil het debat aangaan met diegenen waar het om draait, de meiden dus! We gaan het hebben over de kansen die meiden wel of niet krijgen; meer specifiek over het traject middelbare school - beroepsonderwijs/ studie ­ werk. Een ander gespreksonderwerp is weerbaarheid: lichamelijke integriteit of veiligheid, maar ook je eigen plan trekken en zelf bepalen hoe jij je leven inricht: girl power!

Voel je je ­ jong of oud ­ door het thema aangesproken en wil je met anderen jouw eigen ervaringen en ideeën uitwisselen? Geef je dan op voor kostenloze deelname aan de dialoogavond via reserveringen@kosmopolisrotterdam.nl of tel. (010) 417 74 22.

Datum: Donderdag 15 mei 2008
Locatie: Buurthuis BoTu, Taanderstraat 121, Delfshaven Aanvang: 18.00 uur ­ 21.00 uur. Inloop vanaf 17.30 uur. Toegang: gratis, met maaltijd. Aanmelding gewenst.