Project Gemeente Westland

Westlandse bedrijfsleven
Brandweer redt het samen met het Westlandse bedrijfsleven Publicatiedatum: 15-05-2008

Om in de toekomst te kunnen blijven voorzien in voldoende brandweervrijwilligers die overdag beschikbaar zijn, start brandweer Westland op 17 mei met een wervingscampagne met als thema: Brandweer Westland zit te springen om dag-vrijwilligers.

Campagne dag-vrijwilligers
Met de wervingscampagne wil de brandweer onder andere Westlandse bedrijven in de buurt van brandweerkazernes motiveren om ook dag-vrijwilligers te leveren. Uiteraard wordt de belasting voor het bedrijf zoveel mogelijk beperkt. Een brandweervrijwilliger in het bedrijf levert ook voordelen op: het bedrijf heeft een goed opgeleide en geoefende bedrijfshulpverlener/EHBO-er in dienst die binnen het bedrijf extra ogen en oren biedt op het gebied van (brand)veiligheid.

Vijf algemene bijeenkomsten speciaal voor bedrijven Speciaal voor bedrijven wordt een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Westlandse werkgevers zijn hierbij van harte welkom.
* 20 mei kazerne Wateringen, Dorpskade 34
* 21 mei kazerne Monster, Verdilaan 90

* 26 mei kazerne Maasdijk, De Derde Hoeve 11
* 27 mei kazerne s-Gravenzande, Fultonstraat 2
* 29 mei kazerne Naaldwijk, s-Gravenzandseweg 40

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt een presentatie gegeven waarin de gevolgen en de voordelen voor de werkgever worden toegelicht. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.
Om organisatorische redenen, wordt het op prijs gesteld als belangstellenden zich vooraf aanmelden bij de heer F.A. van Wetering, favwetering@gemeentewestland.nl,
tel. 06-236 80 713.

Bedrijfsacties
Om ook het belang van dag-vrijwilligers bij de medewerkers van bedrijven onder de aandacht te brengen, worden daarnaast bedrijfsgerichte acties georganiseerd. Acties waarbij een brandweerwagen met sirene naar het bedrijf komt en brandweermedewerkers flyeren en medewerkers aanspreken, eventueel gecombineerd met een ontruimingsoefening.
Bedrijven die hieraan mee willen werken, kunnen zich hiervoor aanmelden bij bovengenoemd contactpersoon.

Zelf aan de slag als brandweervrijwilliger?
Wie meer informatie wil over werken als brandweervrijwilliger kan terecht bij de informatiekraam van Brandweer Westland tijdens de volgende evenementen:

17 mei 112 dag, Hoofdstraat De Lier
24 mei voorjaarsmarkt, Vliethof/Herenstraat Wateringen 14 juni 112 dag, Marktplein s-Gravenzande
21 juni Dag van Brandweer Westland, Wilhelminaplein Naaldwijk

Ook is er vanaf 17 mei meer informatie te vinden op www.brandweerwestland.nl