Gemeente Wijk bij Duurstede

Drie informatieavonden op woensdag 14 mei!


· Informatieavond ontwikkeling Dorpshart Cothen Nu het ernaar uitziet dat het voormalige Vitrasgebouw in Cothen begin volgend jaar vrijkomt en ook het tankstation binnen afzienbare tijd wordt verplaatst, gaat de gemeente met de plannen voor de herontwikkeling van het Dorpshart in Cothen aan de slag. De gemeente is van plan het terrein niet langer dan noodzakelijk braak te laten liggen en wil begin volgend jaar starten met de feitelijke herinrichting van het gebied.
De gemeente vindt het belangrijk om inwoners in een vroegtijdig stadium bij de plannen te betrekken. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom in 't Dorpshuys in Cothen, C.B. Kentiestraat 2.


· Informatieavond voormalig bedrijventerrein Uem en Wennekes Op woensdag 14 mei organiseert de gemeente in samenwerking met Hogenboom Projectontwikkeling uit Zeist een bewonersavond over het voormalig bedrijventerrein Uem en Wennekes in Dorpshuis "De Toekomst" aan de Marijkelaan 5 in Langbroek.
Hogenboom Projectontwikkeling uit Zeist heeft het terrein gekocht en wil op korte termijn woningen bouwen. De eerste gesprekken hierover hebben een gezamenlijke gedachterichting opgeleverd, die tijdens de avond aan de aanwezigen wordt voorgelegd.
Om 20.15 uur staat de koffie klaar. Om 20.30 gaat de avond van start. Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze avond.


· Tweede informatieavond project Natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers U bent van harte welkom bij de informatieavond over het project Natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers op 14 mei a.s. in de raadszaal van het gemeentehuis. Vanaf 19.45 uur kunt u binnenlopen voor een kop koffie en om 20.00 uur begint de informatieavond.

Het Utrechts Landschap, de Ruilverkaveling RAK Kromme Rijn, de provincie Utrecht en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zijn bezig met plannen om de oevers van de Kromme Rijn natuurlijker in te richten. In die plannen krijgen ook rustige vormen van recreatie, de waterkwaliteit en de historie van deze rivier aandacht. Op een aantal plaatsen is eind 2007 al gestart met graafwerkzaamheden en het verwijderen van de beschoeiing.
Ook de gemeente gaat haar steentje bijdragen door tussen de Kromme Rijn en woonwijk de Noorderwaard vier gemeentelijke percelen natuurlijker in te richten. Deze percelen zijn: het `balkengat' van de voormalige zaagmolen langs de Prins Hendrikweg, het perceel met volkstuinen, de akker langs de Prins Hendrikweg en het park Kromme Rijnstrook inclusief het braakliggende volkstuinencomplex. Wethouder Henk Muis is blij met deze ontwikkelingen: `Zo maken we de Kromme Rijn mooier, natuurlijker en spannender!'

Ontwikkelingen tot nu toe
Tijdens de eerste algemene informatieavond zijn wensen en reacties geuit, die samen met randvoorwaarden en onderzoeksresultaten in tekeningen zijn verwerkt tot een voorlopig ontwerp. Per perceel zijn de uitgangspunten natuur, water, beleving, gebruik en cultuurhistorie uitgewerkt in minimaal twee inrichtingsvarianten. De gemeente wil u graag informeren over de toekomstige kansen en ontwikkelingen, zodat u een goed beeld krijgt van wat er kan gaan gebeuren. Ook kunt u ideeën aanleveren. Er staat nu nog niets vast, waardoor u invloed kunt hebben bij het maken van de gemeentelijke plannen.

Programma informatieavond
20.00 uur welkomstwoord en informatie
20.10 uur inleiding door wethouder Henk Muis
20.15 uur presentatie van tekeningen met inrichtingsvarianten 20.45 uur pauze met de mogelijkheid schriftelijk vragen te stellen

21.15 uur beantwoording vragen
21.30 uur tekeningen op tafels bespreken, aandragen ideeën en wensen 22.00 uur samenvatting avond en uitleg vervolg
22.10 uur sluiting

Na de informatieavond
Op de website van de gemeente (www.wijkbijduurstede.nl) bij Projecten > Natuurontwikkeling Kromme Rijnoevers komen de berichten over de verdere ontwikkelingen binnen dit project te staan. Ook wordt u via deze gemeentepagina verder op de hoogte gehouden. Na de informatieavond worden de reacties verwerkt in een voorlopig ontwerpplan. Dat wordt bij een derde informatieavond in het najaar van 2008 gepresenteerd. Eventuele reacties kunnen dan nog leiden tot een laatste bijstelling van het voorlopig ontwerp. Daarna neemt het college een besluit en wordt het definitief ontwerp vastgesteld, waar u ook via deze pagina en via www.wijkbijduurstede.nl van op de hoogte wordt gesteld. Ook krijgt u daarbij informatie over de uitvoering.