Gemeente Hellevoetsluis


Belastingservice van start`

Woensdag 14 mei heeft wethouder Bouma in Sporthal "De Eendraght" het startsein gegeven voor de belastingservice te Hellevoetsluis. Hellevoeters die leven van een sociaal minimum en zich hebben opgegeven voor deze service krijgen van de gemeente voor het tweede achtereenvolgende jaar gratis hulp aangeboden bij hun belastingaangifte 2007.

Verspreid over 4 dagen zullen ongeveer 250 mensen hun belastingaangiftes versturen. De belastingzittingen worden uitgevoerd door vrijwillige belastingexperts van de werknemersbonden CNV en FNV en de ouderenbond ANBO. De belastingdienst heeft aan alle personen uit Hellevoetsluis die zich voor de belastingservice aanmeldden uitstel verleend voor wat betreft het versturen van hun belastingaangifte. Zo werd de uitvoering van de service in de maand mei mogelijk gemaakt.

Vorig jaar vond de belastingservice voor de eerste keer plaats. Er werden toen 120 aangiftes verstuurd waarbij in totaal een bedrag van 20.000 EURO terug werd ontvangen. Gezien de grote belangstelling en het aantal aanmeldingen wordt verwacht dat bedrag dit jaar te kunnen overtreffen.

05/15/2008