Provincie Limburg

Persberichten

Mevrouw drs. M.J.I. Quint waarnemend burgemeester Voerendaal De Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, heeft mevrouw drs. M.J.I. Quint met ingang van 19 mei 2008 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Voerendaal. Mevrouw Quint is voormalig burgemeester van de gemeente Vaals.

De Gouverneur heeft het benoemingsbesluit genomen nadat hij hierover overleg heeft gevoerd met het gemeentebestuur van Voerendaal. De Gouverneur heeft mevrouw Quint benoemd vanwege haar uitstekende staat van dienst, zeer ruime ervaring en goede kennis van de regio.

Hare Majesteit de Koningin heeft de heer D.A.M. Akkermans met ingang van 16 mei 2008 benoemd tot burgemeester van de gemeente Echt-Susteren. De waarneming van het burgemeestersambt van Voerendaal zal voortduren tot aan de komst van de nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester. De vacature is inmiddels opengesteld. De benoeming ligt in de rede voor het najaar 2008.

Mevrouw Quint was van 16 juni 1996 tot 1 december 2005 burgemeester van de gemeente Vaals. Daarvoor was zij enkele jaren lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Zij is 63 jaar en lid van de PvdA.

15-5-2008 10:03