Gemeente Zwolle

Uitkomsten extra commissie Welzijn dinsdag 13 mei 2008

Sportpark Het Hoge Laar

De commissie was ontevreden over het gebrek aan voortgang in dit dossier en over de slechte communicatie met de initiatiefgroep. De wethouder zal dit jaar met een voorstel komen inzake de toekomst van dit sportpark op de korte termijn. Als de besluitvorming rond het structuurplan en het masterplan sportaccommodaties is afgerond, zal de wethouder met voorstellen komen inzake de toekomst van dit sportpark op de lange termijn. Diverse commissieleden overwegen of zij binnenkort met moties over dit onderwerp komen. Tijdens de discussie heeft wethouder Cnossen toegezegd dat de raad binnen 2 à 3 weken een plan van aanpak voor het Masterplan Sportaccommodaties zal krijgen.

Kunstgras FC Zwolle

De commissie was, om uiteenlopende redenen, ontevreden over het besluit van het college om aan FC Zwolle een bijdrage van ¤ 145.000,-- te verlenen in de aanschafkosten van een reeds door de FC aangeschaft kunstgrasveld. Tijdens de discussie heeft wethouder Knol toegezegd de raad een overzicht te zullen sturen met de (sportieve, sociale en culturele) activiteiten die op het kunstgrasveld zullen kunnen gaan plaatsvinden. Verantwoording over dit besluit zal door het college worden afgelegd bij de behandeling van de eindafrekening van het stadionproject. Swollwacht kondigde aan op korte termijn met een motie over dit onderwerp te komen.

Gezondheidsbeleid

De twee raadsvoorstellen die bij dit agendapunt zijn besproken, kunnen beide als A-voorstel door naar de raad. Voordat het raadsvoorstel over de nota gezondheidsbeleid zal worden geagendeerd, zullen de niet tijdens de commissievergadering beantwoorde vragen schriftelijk worden beantwoord. De raadsleden worden verzocht om de nog niet beantwoorde vragen over deze nota naar de griffie te sturen. Tijdens deze discussie heeft wethouder Dannenberg toegezegd dat, na vaststelling van de nota door de raad, de wethouder de raad nog zal laten weten hoe wordt omgegaan met de inspraakreacties op deze nota. Het raadsvoorstel "Intensivering inzet Automatische Externe Defibrillatoren" kan als A-voorstel door naar de raad.

De Uitweg

Bij dit onderwerp ging het om de vraag of deelnemers/bezoekers van dit inloophuis voor psychiatrische en ex-psychiatrische patiënten nog wel voldoende inbreng hebben in het beleid en de activiteiten van dit huis. De meerderheid van de commissie was, met de fractie van D66 (die dit onderwerp had geagendeerd) van mening dat door verschillende besluiten van het bestuur van De Uitweg en door het feit dat het college deze besluiten had geaccepteerd, hun invloed te veel was teruggedrongen. Wethouder Dannenberg heeft toegezegd dat hij aan het eind van dit jaar zal komen met een rapportage over de toekomst van de drie inloophuizen voor deze doelgroep in Zwolle. Bij de voorbereiding van deze notitie zal hij ook overleggen met de deelnemers/bezoekers van deze huizen.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 14-05-2008 tot 19-05-2008