Persberichten Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht, 15-05-2008

Roodlichtcontrole

SOEST De politie heeft op woensdag 14 mei van 07.45 uur tot 09.20 uur op de Ossendamweg een roodlichtcontrole gehouden.

Bij de controle werden tien automobilisten bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor: niet dragen autogordel (5), niet handenvrij bellen (2) en niet tonen rijbewijs (1).

Ernstig ongeval

BAARN Bij een aanrijding met een auto raakte op woensdag 14 mei een bejaarde fietsster ernstig gewond.

Rond 09.45 uur reed een 71-jarige automobilist uit Baarn over de Nassaulaan. Op de T-kruising met de Nieuw Baarnstraat sloeg hij linksaf. Hij zag daarbij een 83-jarige fietsster uit Baarn over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster kwam ten val en liep ernstig hoofdletsel op. Gezien het letsel kwam niet alleen een ambulance, maar ook een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij is daar in zorgwekkende toestand opgenomen.

Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld. In het kader van dat onderzoek wordt aan getuigen van de aanrijding verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Penetrante lucht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Na het inademen van een penetrante lucht werden op woensdag 4 kinderen door hun ouders naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18.55 uur kreeg de politie de melding van een buurtbewoner dat in een steeg aan de Dorpsstraat een zeer penetrante geur hing, wat ook irriteerde aan keel en ogen. Agenten gingen ter plaatse en merkten al na een paar seconden dat zij last kregen van hun keel, ogen en ook hoofdpijn. Een 52-jarige Bunschotenaar had vlak daarvoor een buitenmuur met een vloeistof schoongemaakt. Hij wist zelf niet wat het was.

De agenten spraken met vier kinderen, een meisje en twee jongens van 9 jaar en een meisje van 11 jaar allen uit Bunschoten-Spakenburg. Zij verklaarden iets verderop aan het spelen te zijn geweest en klaagden allen over keel-, hoofdpijn en prikkende ogen. Eén van hen had rode plekken op haar been.

Ook de brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Op advies van de ambulancebroeders zijn de ouders met de vier kinderen voor onderzoek naar het Elisabethziekenhuis in Amersfoort gegaan. De politie is nog niet geïnformeerd over de afloop.

De straat werd aan beide zijden afgezet. Door de brandweer werd met een grote ventilator de lucht uit een hal bij de woning geblazen. De gebruikte stof was vermoedelijk een onkruidverdelger. De jerrycan met daarin de vloeistof was niet voorzien van een sticker met een naam. De jerrycan werd voor nader onderzoek in beslag genomen. Aan de hand van de uitslag daarvan wordt mogelijk proces-verbaal tegen de 52-jarige Bunschotenaar opgemaakt.