Datum: 15 mei 2008

Hillegom Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft op woensdag 14 mei, rond 15.00 uur, met medewerking van getuigen een 44 jarige vrouw uit Hillegom aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw had in een supermarkt aan het Palet een 54 jarige vrouw uit Hillegom geduwd en een 83 jarige vrouw uit Hillegom met een tas op het hoofd geslagen. In de tas zat op dat moment een hard voorwerp wat letstel veroorzaakte bij het slachtoffer. De verdachte is daarop weggelopen. Getuigen volgden haar en konden de positie van de vrouw doorgeven aan de politie. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hillegom Verdachten aangehouden voor diefstal uit tas De politie heeft woensdagmiddag 14 mei op de Heereweg in Lisse een 30 jarige vrouw uit Bapha (Bulgarije) en een 38 jarige man met Bulgaarse nationaliteit aangehouden. De politie was naar hen op zoek na een melding dat de vrouw rond 14.25 uur uit een fietstas van een 86 jarige vrouw uit Hillegom een portemonnee had gestolen. Dit was gezien door een medewerkster van een apotheek aan het Henri Dunantplein. Op het moment dat de vrouw uit Hillegom op haar fiets wilde stappen, stak de verdachte haar arm uit en deed een greep in de fietstas waar ze de portemonnee uit haalde. Een bezoeker van de apotheek ging vervolgens achter de dievegge aan en zag dat zij in een camper stapte met achter het stuur de 2e aangehouden verdachte. De man volgde de camper en probeerde deze te laten stoppen. Dat lukte hem niet waarna hij 1-1-2 belde. De medewerkster van de apotheek stelde de Hillegomse van de diefstal in kennis. Zij had niets gemerkt. De lege portemonnee werd door een medewerker van de gemeente op De Singel gevonden en bij de vrouw afgeleverd. De verdachten zijn tijdens het verder onderzoek ingesloten.

Noordwijk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 53 jarige automobilist uit Noordwijk. De man werd donderdag 15 mei rond 02.10 uur door agenten op de Beeklaan gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 815 ug/l. (limiet 220 ug/l). Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

Leiden Valse naam, geen rijbewijs en XTC-pillen De politie heeft donderdag 15 mei rond 03.05 uur een 38 jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. Agenten gingen over tot controle nadat ze hem hard over de Willem de Zwijgerlaan zagen rijden. Op de Van der Duynstraat stelden agenten vast dat hij geen rijbewijs had. Ook gaf hij in eerste instantie een valse naam op en bleek hij in het bezit te zijn van twee XTC-pillen. De verdachte zit voor het verdere onderzoek nog vast.

Leiden Politie zoekt getuigen van ongeval Op woensdag 14 mei, rond 07.50 uur, kreeg de politie van Leiden een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op het fietspad van de Plesmanlaan, ter hoogte van het fietstunneltje bij Naturalis. Een 33 jarige vrouw was door nog onbekende reden met haar fiets ten val gekomen. Zij bleek haar knie te hebben gebroken. De politie vraagt getuigen, met name een bromfietser die als eerste bij het slachtoffer stond, zich te melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via 0900-8844.

Leiden Verkeerscontrole, diverse overtredingen De politie heef woensdagmiddag 14 mei een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Leiden. Agenten hebben gecontroleerd op de technische staat van het voertuig en gedragingen in het verkeer. De nodige bekeuringen zijn uitgeschreven: - Twee bekeuringen aan automobilisten wegens het rijden door rood, twee aan fietsers en twee aan voetgangers. - Een bekeuring voor het passeren aan de verkeerde zijde van een dwangpijl - Twee bekeuringen voor handsheld bellen - Drie bromfietser kregen een bekeuring omdat zij niet op de juiste plaats op de weg reden - Een bekeuring voor het niet rijden bij groen verkeerslicht - Een bekeuring voor het achteruit rijden op de autosnelweg - Een bromfietser onder de 16 jaar is bekeurd omdat hij te jong was om op een bromfiets te mogen rijden - Een persoon is bekeurd voor het parkeren op een laad- en/of losplaats - Een bromfietser is bekeurd omdat zijn achterband onvoldoende profiel had - Een bekeuring voor het niet kunnen laten tonen van het rijbewijs - Twee bekeuringen voor het overschrijden van de maximale snelheid op de rollerbank.

Gouda Diefstal laptop uit auto. Drie aanhoudingen De politie van Gouda heeft op woensdag 14 mei, rond 17.10 uur, drie verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van een laptop uit een afgesloten auto. Een getuige belde de politie nadat hij glasgerinkel hadden gehoord en vier jongens had zien wegrennen van een auto op de Herenstraat. De getuige kon een goed signalement opgeven van de verdachten, waardoor de politie drie van hen kon aanhouden. De drie verdachten van 18 (2) en 19 jaar uit Gouda zijn op het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de vierde verdachte voort.

Geen gelegenheid, geen dief De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatie-systemen, laptops en autoradio's dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --