Gemeente De Ronde Venen


Nieuwe bestuursleden openbaar schoolbestuur

De gemeenteraad wordt voorgesteld om in zijn vergadering van 26 juni 2008 vier nieuwe leden te benoemen voor het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs AURO.

Hiertoe heeft het college van B&W in de vergadering van 13 mei besloten. De vier nieuwe leden vervullen daarmee de huidige vacature en de vacatures die in de loop van 2008 zullen ontstaan. Na de benoeming is het schoolbestuur weer voltallig.

Het bestuur van de Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs AURO wordt gevormd door ouders van leerlingen van de tien openbare basisscholen in de drie gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. Om het schoolbestuur weer voltallig te krijgen, heeft het huidige schoolbestuur een wervingscampagne gevoerd. Uit deze werving en intensieve gesprekken met de benoemingsadviescommissie, bestuur, schooldirecties en gemeenschappelijk medezeggenschapsraad, zijn vier geschikte kandidaat bestuursleden geselecteerd. Op grond van de wet- en regelgeving draagt het schoolbestuur deze kandidaten voor aan de gemeenteraad.

Tot lid van het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs AURO worden voorgesteld:

* de heer H. Veerman per heden te benoemen
* de heer J. Buffing per 1 augustus te benoemen
* mevrouw M. Leenhouts per 1 augustus te benoemen


- mevrouw S Sweijd per 1 januari 2009 te benoemen