Landelijke vacaturesite Kinderopvang helpt personeelstekort oplossen

15/05/2008 10:32

FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken

Wie een baan of stage zoekt in de kinderopvang, kan die vanaf vandaag vinden op www.werkinkinderopvang.nl. Op deze landelijke vacaturewebsite kunnen alle Kinderopvangorganisaties vanaf vandaag gratis vacatures, nieuws en actualiteiten plaatsen. De website maakt deel uit van de nieuwe arbeidsmarktcampagne 'Werken in de Kinderopvang, omdat jij kinderen het beste gunt'. Deze campagne is een initiatief van sociale partners, werkgevers- en werknemersorganisaties. De campagne sluit goed aan bij het onlangs bereikte CAO-akkoord dat ook loopbaanmogelijkheden biedt voor mensen met andere achtergronden dan de gebruikelijke sociaal-pedagogische.

De spectaculaire groei van de Kinderopvang de afgelopen jaren heeft geleid tot een groeiend tekort aan arbeidskrachten. Vanaf vandaag kunnen alle kinderopvangorganisaties in Nederland gratis hun vacatures en stages op de nieuwe vacaturewebsite plaatsen. De nieuwe website is 'the place to be' voor al diegenen die interesse hebben in het werken in een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of als gastouder. In Nederland bestaan zo'n 1.500 kinderopvangorganisaties, waarin totaal 60.000 werknemers werkzaam zijn.

Campagne

Met deze vacaturewebsite start ook de nieuwe arbeidsmarktcampagne 'Werken in de Kinderopvang, Omdat jij kinderen het beste gunt'. In deze campagne wordt informatie over diverse aspecten van het werken in de Kinderopvang gekoppeld aan personeelsadvertenties, wervingsposters en een wervingskrant. De werkgevers kunnen deze materialen inzetten in hun wervingsbeleid, of eventueel zelf materialen op maat samenstellen voor specifieke wervingsactiviteiten.

Verschillende achtergronden

De Kinderopvang hoopt de komende tijd meer mannen als pedagogisch medewerker aan te trekken. De buitenschoolse opvang heeft ook behoefte aan professionals met andere achtergronden dan de sociaal-pedagogische opleidingen. Mensen die graag met kinderen werken en ervaring hebben met sport, dramatische en kunstzinnige werkvormen zijn meer dan welkom. Het onlangs bereikte akkoord voor de CAO schept nieuwe mogelijkheden voor mensen met een andere achtergrond om werkzaam te kunnen worden in de Kinderopvang.





http://www.fcbwjk.nl