Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 14 mei

* STOFFELIJK OVERSCHOT VERMISTE JONGEN GEVONDEN

(vervolg op eerder verspreid bericht)
ROCKANJE - De politie heeft in samenwerking met diverse hulpverlenende organisaties de 17-jarige vermiste Rotterdamse jongen in het water bij het strand van Rockanje gevonden. Hij is overleden.
Dinsdagvond rond half zeven hebben de diverse hulpverleners het stoffelijk overschot gevonden van de 17-jarige jongen die sinds zondagavond vermist was. Na dat moment is er groot alarm geslagen en een grootscheepse zoekactie opgezet door ondermeer: de Zeehavenpolitie, politiemensen van het politiedistrict De Eilanden, de KLPD, de KNRM Stellendam, de Reddingsbrigade, de Brandweer met duikers, vrijwilligers van het SOAD-team uit Urk, de GHOR met een traumahelicopter en vissers uit Stellendam met een kotter. Mede dankzij de Sonorapparatuur is het lichaam gelokaliseerd. De plek waar het stoffelijk overschot is aangetroffen ligt in een cirkel van 100 a 150 meter van de locatie waar getuigen verklaren de jongen voor het laatst op het luchtbed te hebben gezien. Direct na de vondst, is de familie op de hoogte gebracht. Die hebben in een mortuarium in Hellevoetsluis het slachtoffer geïdentificeerd. Het lichaam is overgedragen aan de familie.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE MISHANDELING AAN

FEIJENOORD-RIDDERSTER / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft maandagmiddag (12 mei) rond kwart over vier op Zuidplein een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor een mishandeling van een 36-jarige vrouw uit Hellevoetsluis.
Maandagmiddag rond vier uur werd de vrouw op het perron van metrostation Wilhelminaplein geslagen door een 19-jarige verdachte. Oplettende getuigen verklaarden dat de vrouw door een man in haar nek werd geslagen. Zij kwam hierbij ten val en liep letsel op aan haar nek. In samenwerking met de RET en met behulp van camerabeelden van Cameratoezicht hebben politiemensen de Rotterdammer rond kwart over vier aangehouden op Zuidplein. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Politiepersoneel onderzoekt de toedracht.