BedrijfsautoRAI

TTA-Truckland levert 200ste DAF aan MCB Nederland

(5/15/2008)
Metaalgroothandel MCB Nederland in Valkenswaard, één van de oudste en meest trouwe DAF-klanten van ons land, nam deze week de 200^ste vrachtauto van het Nederlandse truckmerk in ontvangst. Namens de leverende dealer overhandigde directeur Frans van der Loop van TTA-Truckland de sleutels aan Geert Wanten, operationeel en logistiek directeur van MCB Nederland. Het jubileummodel, waarvan de sleutels direct werden overhandigd aan chauffeur Gerrit Jansen, is een DAF CF 85 met 360 pk Euro 5 motor en uitgevoerd met een standkachel, airconditioning, navigatie en een automaat.

Wim Schellekens is als hoofd garage en wagenparkbeheer al lange tijd verantwoordelijk voor de aankoop en het onderhoud van de voertuigen bij de MCB bedrijven. âAls technische groothandel beschikken wij ook over een Truck- ,Trailer- en Componentenafdeling. De producten en onderdelen van deze afdeling worden ook gebruikt om onze DAFâs hun finishing touch te geven. Daarbij kun je denken aan de spatschermen, traanplaat-afdichtingen, de koppelschotel, wielen en banden. Wij rijden 100% Bridgestone, omdat wij dat merk zelf vertegenwoordigen. Op onze eigen vrachtautoâs proberen wij ook nogal eens nieuw ontwikkelde onderdelen uit, voor deze op de markt worden geïntroduceerd. Hetzelfde doen we voor het getrokken materieel. Gelet op het specifieke karakter van de lading die wij vervoeren, ontwikkelden wij al weer enige jaren geleden de opleggers met hun speciale schuifzeilen. De opbouwen van die opleggers zijn heel specifiek van vorm en samen met de diep-blauwe kleur kenmerkend voor ons bedrijfâ.

MCB streeft naar zoveel mogelijk gelijkheid binnen haar wagenpark. Schellekens: âDat vergemakkelijkt het onderhoud en maakt dat je de vrachtautoâs kunt inzetten op alle werkzaamheden. Het onderhoud van al ons materieel (totaal 360 eenheden: naast trucks ook intern transportmaterieel, personen- en bestelautoâs âred.) gebeurt in eigen beheer bij onze garage waar acht mensen werken. Als bedrijf onderschrijven wij het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze voertuigen rijden in de distributie jaarlijks tussen de 80 en 100 duizend kilometer en dat verklaart waarom wij er acht tot tien jaar mee deden. Maar nu er grote nadruk op ARBO- en milieu-eisen ligt, is er bewust gekozen voor de montage van 70 procent gesloten roetfilters op de Euro 3 motoren. Modellen die daar niet voor in aanmerking kwamen zijn grotendeels vervangen en dat verklaart dat TTA-Truckland alleen in het vorig jaar al 21 nieuwe DAF CF trekkers bij ons heeft afgeleverd en dit jaar gaan wij daar mee door. Deze nieuwe voertuigen zijn uiteraard allemaal voorzien van de jongste milieutechniek en maken gebruik van ad blueâ.

De samenwerking tussen MCB en TTA-Truckland is overigens grensoverschrijdend. Beide bedrijven hebben zowel in Nederland als in België een eigen vestiging en dat verklaart waarom ook de nieuwe DAFâs bij onze Zuiderburen via deze DAF-dealer geleverd worden. Terugkijkend op de bijna zestig jaar dat de relatie met DAF nu duurt, blijkt dat het eerste aan MCB afgeleverde model een DT10 bakwagen was. Een auto waarvan de voorwielaandrijving uiteindelijk in het DAF Museum terechtkwam.

The European Road Transport Show 2007