Provincie Utrecht

Provincie geeft jaarverslag over 2007 uit

15-5-2008 -

De provincie Utrecht geeft deze maand haar verslag over het in 2007 gevoerde beleid (inclusief het kwaliteitsverslag van de algemeen directeur) en sociaal jaarverslag uit. De commissaris van de Koningin geeft daarnaast ook zijn burgerjaarverslag uit.

In de verslagen geven we een beknopt overzicht van 2007. In het jaarverslag blikken we terug op de resultaten in de verschillende portefeuilles. Dat de provincie bijvoorbeeld het fonds Stedelijk Bouwen en Wonen heeft opgericht of dat de provincie samen met haar partners aan inrichtingsplannen voor vliegbasis Soesterberg werkt. Deze feitelijke resultaten worden afgewisseld met quotes van gedeputeerden en statenleden. Het kwaliteitsverslag van de algemeen directeur maakt ook deel uit van het jaarverslag. Het sociaal jaarverslag geeft een verantwoording over het gevoerde P&O-beleid. Het burgerjaarverslag is het persoonlijk verslag van de commissaris van de Koningin over de kwaliteit van de provinciale dienstverlening. In dit burgerjaarverslag staat ook beknopt verslag van de rijkstaken van de commissaris van de Koningin.

Het jaarverslag bevat verder een beknopte verantwoording over het gerealiseerde beleid van de provincie, de resultaten en de financiële aspecten. De jaarrekening blijft het uiteindelijke formele, financiële verantwoordingsdocument over de werkzaamheden en middelen naar de Provinciale Staten.

Het jaarverslag wordt officieel aangeboden aan Provinciale Staten en verder verspreid onder medewerkers en relaties van de provincie. De publicatie komt binnenkort ook beschikbaar via de website van de provincie.

Meer informatie: Francine Bardoel, telefoon 030 - 258 2195