Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 15-05-2008

Met scootmobiel de dijk af

IJSSELSTEIN Een 72-jarige man uit Nieuwegein is woensdag gewond geraakt toen hij met zijn scootmobiel van de Lekdijk was afgereden. Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie melding van het ongeval. Kort daarvoor waren vier jonge vrouwen (gegevens onbekend) over de Lekdijk gefietst en zagen de scootmobiel liggen. Ze namen poolshoogte en vonden de man, die er al een uur bleek te liggen en schakelden de hulpdiensten in. De man was waarschijnlijk door een uitwijkmanoeuvre van de rijbaan geraakt en zo onderaan de dijk beland. Het voertuig was op zijn been terecht gekomen. De man is met been- en schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie zoekt fietssters

IJSSELSTEIN/LOPIK De politie zoekt twee vrouwen die woensdag 14 mei omstreeks 07.10 uur over het fietspad langs de Provinciale weg N210 fietsten en bijna in botsing kwamen met een rode personenauto. De twee vrouwen fietsten vanuit de richting IJsselstein in de richting van Lopik en werden plotseling geconfronteerd met een rode personenauto die ook over het fietspad reed, maar dan vanuit de richting Lopik in de richting van IJsselstein. Door sterk uit te wijken wisten de fietssters een frontale botsing te voorkomen. Van de twee is bekend dat ene vrouw blond is en een roze T-shirt droeg.

Tegen de bestuurster van de rode personenauto, een 23-jarige vrouw uit Lopik, wordt proces-verbaal opgemaakt voor onder meer het zonder noodzaak remmen, bumper kleven en het in gevaar brengen van het verkeer. In overleg met het Openbaar Ministerie werd haar rijbewijs en personenauto in beslag genomen. In verband met het onderzoek tegen de Lopikse wil de politie ook verklaringen opnemen van de twee betrokken fietssters, De vrouwen worden vriendelijk gevraagd contact op te nemen met de politie bureau Nieuwegein, telefoon 0900-8844.

Vernieler aangehouden

NIEUWEGEIN Op de Markt is een 35-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij een ruit van een horecagelegenheid vernield had. De politie kreeg donderdag 15 mei om 01.10 uur de melding en ging ter plaatse. Omstanders hadden de verdachte onder controle gebracht, die volgens hen door het lint was gegaan en met stoelen tegen ramen had geslagen. Hij had binnen iemand geslagen. De verdacht is aangehouden. De man was zelf gewond geraakt bij zijn vernielzucht. Een arts heeft naar de verwondingen gekeken, maar zag geen beletsel om de man in te laten sluiten. Dat is dan ook gebeurd.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN Aan de Herenstraat is in een bedrijfspand een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie kreeg woensdag omstreeks 08.10 uur de melding dat een deur van het bedrijf geforceerd was en dat er wateroverlast in het pand was. Agenten gingen ter plaatse en troffen in het pand twee ruimtes aan die ingericht waren als hennepkwekerij. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar zowel de verbreking van de deur als de eigenaar van de kwekerij.

Blauwe avond Houten
HOUTEN In samenwerking met het KLPD, de Vreemdelingenpolitie, het wijkteam Nieuwegein, werkstudenten, Noodhulp, de Verkeerspolitie en de Wegenwacht heeft de politie van Houten in de avond van 13 mei een algehele verkeerscontrole gehouden op de Staart en op het terrein van Rijkswaterstaat. Op de Staart is al het inkomend en uitgaand verkeer gecontroleerd en werden alle bestuurders onderworpen aan een blaastest.

De politie heeft in totaal 121 bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken aan voertuigen, geen juiste papieren kunnen tonen en fout verkeersgedrag. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij te veel had gedronken. De Vreemdelingenpolitie heeft van 41 personen de identiteit en verblijfstatus onderzocht. Drie van hen moesten zich melden bij de Belastingdienst.