Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 15-05-2008

Twee winkeldievegges

WOERDEN Twee 15-jarige meisjes uit Woerden zijn woensdag om 16.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Eén van de meisjes werd betrapt door winkelpersoneel toen ze BHs en knuffels wilde stelen in een winkel aan de Groenendaal. De politie werd ingeschakeld. Het bleek dat het meisje niet alleen gehandeld had; een 15-jarig meisje werd eveneens aangehouden. De meisjes bekenden bij verschillende winkels te hebben gestolen. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht. Over een passende straf wordt later beslist.

Vandalisme

HARMELEN Donderdag 15 mei zijn vier jongens aangehouden voor baldadigheid. De politie werd omstreeks 16.15 uur ingeschakeld omdat getuigen hadden gezien dat jongens op de Dorpsstraat kartonnen reclameborden aan het vernielen waren. Agenten namen een kijkje en zagen inderdaad borden op de rijbaan liggen en ook een vrieskist die voor het grofvuil aan geboden stond. In de omgeving werden vier jongens van 15, 16, en 17 jaar oud uit Harmelen en De Meern aangehouden. Er wordt nog onderzocht wat hen aandeel is geweest.

Verwarde man

MAARSSEN De politie heeft woensdag 14 mei een 33-jarige man uit Maarssen aangehouden nadat hij mensen zou hebben geslagen of aangevallen. Agenten werden omstreeks 18.45 uur naar het Antilopespoor gezonden vanwege de agressieve man. Het zou gaan om een verwarde man. Hij had zich inmiddels in een woning terug getrokken en weigerde eruit te komen. Daarop is de politie uit voorzorg met een hond de woning binnengedrongen. De man is aangehouden en overgedragen aan de crisisdienst. Er is nog geen aangifte van mishandeling bij de politie gedaan, maar mogelijk gebeurt dat alsnog.

Onder invloed

MAARSSEN Een 29-jarige automobilist uit Utrecht is woensdag aangehouden voor rijden onder invloed nadat hij tegen een boom was gebotst. Omstreeks 20.25 uur kreeg de politie de melding dat de man op de Maarsseveensepoort via de berm tegen een boom was aangereden. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man achter het stuur van zijn auto aan. Hij was niet gewond, maar rook wel naar alcohol. Na een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en daarom werd hij aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 875 ug/l in zijn lichaam had. De man kon en wilde zich niet identificeren en daarom is hij ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers

MAARSSEN Woensdag 14 mei zijn omstreeks 22.50 uur inbrekers betrapt bij een woning in de wijk Spechtenkamp. Buurtbewoners zagen in een steegje achter de woning twee jongemannen met een televisie in hun handen. In het steegje stonden twee scooters. Mogelijk was er nog een derde verdachte in het spel die in een auto zat. Na de inbraak zijn twee verdachten op de scooters weggevlucht richting de Willem van de Hoornhof / wijk Zebraspoor. Uit de woning waren diverse persoonlijke bezittingen buit gemaakt. Toen de politie ter plaatse was, kwamen de bewoners thuis.

De politie onderzoekt de inbraak. Er zijn twee jongemannen gezien van 17/18 jaar oud, één blanke met blond haar en één licht getinte jongen. Ze waren beide 1.70 -1.75 meter lang en droegen allebei een sweater met grijstinten. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen op tel: 0900-8844.