Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 15-05-2008

1100 euro

WERKHOVEN Een Belgische automobilist reed op woensdag 14 mei veel te hard. Hij moest zijn boete contant afrekenen.

Rond 15.50 uur zagen agenten dat een automobilist met (al gecorrigeerd) 152 km/u over de Provinciale weg N229 reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De automobilist, een 64-jarige man uit België, werd aan de kant gezet.

Gezien de ernst van de overtreding werd contact opgenomen met een Officier van Justitie. Die bepaalde de boete op 1100. De verdachte liet een familielid met het bedrag ter plaatse komen. Na de boete te hebben betaald, mocht de automobilist zijn weg op legale snelheid vervolgen.

Door rood

BUNNIK Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets raakte op woensdag 14 mei de bromfietser gewond.

Rond 07.00 uur reed een 40-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede over de Provincialeweg in de richting van Utrecht. Een 48-jarige bromfietser uit Scherpenzeel (Gld) reed over het fietspad parallel aan de Provincialeweg eveneens in de richting van Utrecht. Bij de verkeerslichten reed de bromfietser door groen licht en kruiste de hoofdrijbaan. Daar reed op dat moment de automobiliste door rood verkeerslicht, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.