Politie Groningen

Donderdag 15 mei 2008

Provincie Groningen, 15-05-2008

Groningen: driemaal is scheepsrecht

Een 16-jarige snorfietser uit Groningen is woensdagochtend op de Korreweg in zijn woonplaats aan de kant gezet voor een
snelheidscontrole. Op de rollerbank bleek de snorfiets een constructiesnelheid van 52 km/uur te produceren, terwijl 25 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Hiervoor is de jongen bekeurd. De bestuurder had in zijn broekzak nog twee bekeuringen voor hetzelfde feit. Het kentekenbewijs is ingenomen. De jongen heeft vier weken de tijd om zijn snorfiets aan te passen.

Groningen: bromfiets met kartonnen kenteken

De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige man uit Groningen staande gehouden. De man reed op een bromfiets over de Zernikelaan in zijn woonplaats. De bromfiets was voorzien van een kartonnen kentekenplaat. Bovendien bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en was de constructiesnelheid te hoog. De man kreeg drie bekeuringen. De bromfiets blijft op het bureau, totdat de man kan aantonen dat de bromfiets verzekerd is.

Groningen: invalidevoertuig van talud

Een 86-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Westerseweg in haar woonplaats. Plotseling verloor zij de controle over haar invalidevoertuig en reed van het talud af. De vrouw viel uit haar vervoermiddel. Zij is door ambulance- en brandweerpersoneel het talud opgetild. Vervolgens is zij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Aan het voertuig zijn geen technische gebreken ontdekt.

Groningen: dieven rammen auto

Drie onbekende mannen hebben woensdagmiddag bij een bedrijfspand aan de Bornholmstraat in Groningen een auto geramd. De mannen waren in een auto het bedrijfsterrein opgegaan. Een medewerker vertrouwde het niet en parkeerde een auto dusdanig dat de weg werd versperd. Dit hield de mannen echter niet tegen. De bestuurder ramde de geparkeerde auto en creëerde daarmee voldoende ruimte om te ontkomen. De mannen bleken koolzuurstofflessen van het terrein te hebben weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Haren/Vries: man wandelt langs A28

Woensdagmiddag troffen agenten een 28-jarige man uit Delfzijl aan langs de A28. Automobilisten hadden gemeld dat de man langs de snelweg liep. De man probeerde vanuit Zuidlaren de kortste weg naar het station te vinden. Hij liep in de richting van Assen. Agenten hebben de man maar even op het station van Groningen afgezet.

Groningen: visserijcontrole

De politie heeft woensdagavond op diverse locaties vissers gecontroleerd. Langs het Van Starkenborghkanaal, het Reitdiep en bij diverse vijvers zijn 15 vissers gecontroleerd. Eén is bekeurd voor het niet hebben van een vispas. In de omgeving van het Hoornsediep en de Hoornseplas zijn 12 vissers gecontroleerd. Hier zijn twee vissers verwezen naar ander viswater, aangezien ze in het natuurgebied aan het vissen waren.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft woensdagavond op de kruising Kluiverboom/Beneluxweg gecontroleerd op rijden door rood licht. Vijf bestuurders zijn bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Wildervank: met 25-km auto tuin in

Mogelijk als gevolg van drankgebruik reed de bestuurder van een zogenoemde brommobiel woensdagnacht aan de Brandgang in Wildervank een tuin van een woning in. De bestuurder en zijn twee passagiers gingen er vandoor. Met behulp van omwonenden kon de politie korte tijd later achter een huis in de omgeving een 27-jarige Veendammer aanhouden, korte tijd later gevolgd door een 26-jarige plaatsgenoot. Door een hondengeleider van de politie werd ook de derde persoon gevonden, een 24-jarige Wildervankster. Omdat onduidelijk was wie de bestuurder van het 25-km autootje was geweest, is van alle bestuurder een ademanalyse uitgevoerd. De politie doet verder onderzoek naar de gang van zaken.

Winschoten: vrouw beroofd

Een 69-jarige inwoonster van Winschoten is woensdagmiddag op de Karel Doormanlaan in haar woonplaats van haar tas beroofd. De vrouw had geld gepind bij een bank aan De Venne en reed op haar fiets via de Zeeheldenstraat en de Karel Doormanlaan richting Tromplaan. De vrouw merkte dat er gedurende die rit iemand achter haar fietste. Kort voor de afslag naar de Tromplaan werd door de onbekende fietser de tas van haar schouder gerukt. De dader ging er via de Tromplaan en de Witte de Witstraat vandoor. De tas werd later deels leeg in de Parkwijk teruggevonden. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen van de beroving. De dader is ongeveer 16 tot 18 jaar en heeft kort blond haar met een kuifje. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het algemeen nummer 0900-8844.

Winschoten: gestolen fiets terug

Een 76-jarige inwoner van Winschoten zag woensdagavond zijn gestolen fiets staan bij een persoon die op de Vondellaan op een bankje zat. De politie stelde vast dat het inderdaad om het rijwiel van de gedupeerde inwoner van de Molenstad ging. De man op het bankje, een 44-jarige Winschoter, vertelde dat hij de tweewieler voor 50 euro van een drugsdealer had gekocht. Tegen hem is wegens heling proces-verbaal opgemaakt.

Finsterwolde: met scootmobiel sloot in

Een 85-jarige inwoner van Beerta heeft woensdagmiddag een half uur in een sloot gelegen aan de Kromme Elleboog in Finsterwolde. De senior was door nog onbekende oorzaak met zijn scootmobiel de sloot ingereden en kon daar op eigen kracht niet uit komen. Hij werd uiteindelijk door voorbijgangers ontdekt die hem met behulp van omwonenden weer op het droge wisten te krijgen. De Beertster kon na onderzoek door ambulancepersoneel naar huis.

Musselkanaal: grote schade door speedboot

Een speedboot heeft in Musselkanaal aan de Akade grote schade veroorzaakt aan een woonboot. Door de golfslag van de speedboot sloeg de woonboot tegen de bodem van het kanaal. Daarbij raakte niet alleen de betonnen bak van de woonboot zwaar beschadigd maar ook een deel van het interieur, waaronder kristallen beeldjes, van de woonboot. De schade bedraagt enkele duizenden euros. De politie is op zoek naar de opvarenden van de speedboot.

Lauwerzijl/Baflo: rijbewijs kwijt

Een motorrijder en een automobilist raakten woensdag vooralsnog hun rijbewijs kwijt. De motorrijder draaide de gaskraan open op de N388 richting Zoutkamp . Hij bereikte daarbij snelheden tot 140 kilometer per uur, 60 kilometer te hard. Hij werd door de achter hem rijdende onopvallende politieauto bij Lauwerzijl tot stoppen gedwongen. De 27-jarige bestuurder uit Lutjegast kon zijn rijbewijs inleveren. Hetzelfde lot viel een 33-jarige automobilist uit Baflo ten deel. De man reed met ruim 130 kilometer over de 80-kilometerweg tussen Usquert en Warffum.

Leek: inbrekers op heterdaad betrapt

Twee medewerkers van een woningstichting betrapten woensdagmiddag drie personen op heterdaad bij een woninginbraak aan de Goldbergsingel in Leek. Een van de drie, een 13-jarige inwoner van Tolbert, werd door de twee medewerkers overmeesterd. De gealarmeerde politie wist in de nabije omgeving een tweede verdachte, een 13-jarige Leekster, aan te houden. Later werden nog twee personen, 15-jaar en eveneens uit Leek, aangehouden. Het onderzoek van de politie wordt voortgezet.