Gemeente Reimerswaal


Beschikbare kavels in het plan "Rozeboom" fase 3a in Krabbendijke

Geplaatst op: 15-05-2008
door: ()

Krabbendijke een landelijk en rustig dorp, centraal gelegen tussen Bergen op Zoom en Goes. Dit dorp ligt verscholen tussen de boomgaarden en op fiets/loop afstand van het strandje "Roelshoek" aan de Oosterschelde. Het dorp is goed bereikbaar en heeft een NS-Station. De dorpskern heeft een tal van winkelvoorzieningen, een bloeiend verenigingsleven en er zijn verschillende scholen.

De gemeente Reimerswaal zal in het eerste kwartaal van 2009 ongeveer 13 kavels aanbieden. De uitgifte betreft de eerste fase van het plan " Rozeboom " fase 3.
De grondprijzen per m² voor 2009 zijn voor categorie Beter EUR 204,-- en categorie Riant EUR 230,--. De oppervlaktes van de kavels is nog niet bekend. Diegenen die zich inschrijven voor bouwgrond krijgen een enquêteformulier toegestuurd waarop men de gewenste oppervlakte kenbaar maakt. Naar aanleiding van die uitkomsten van de enquête wordt de bouwgrond verkaveld.
Er zijn bebouwingmogelijkheden voor vrijstaande en twee-onder-een kap woningen. In dit gebied kan welstandsvrij gebouwd worden, dit houdt in dat ieder zijn fantasie/wensen kan realiseren, zolang het binnen het bestemmingsplan gesitueerde bouwblok past. De hoofdontsluiting voor verkeer komt uit op de Westelijke Parallelweg en een langzaam verkeer ontsluiting komt uit op de Nieukerckestraat.

In het centrum van de laatste fase wordt een speelweide rondom de bestaande treurwilg aangelegd.
De speelweide zal ook dienst doen als infiltratiegebied voor het regenwater. Regenwater zal voor een deel bovengronds worden afgevoerd naar een deel van de speelweide om daar de grond in te zakken. Bij de bouw van woningen en aanleg van tuinen zal hier door de toekomstige bewoners rekening mee gehouden moeten worden.

Mocht u interesse hebben in deze uitgifte dan kunt u zich aanmelden via de gemeentelijke site of u kunt telefonisch contact opnemen met mevrouw L. Komkommer, afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen, doorkiesnummer (0113) 395 214.

Gewijzigd uitgiftebeleid gemeente Reimerswaal

Gegadigden voor bouwkavels kunnen zich weer laten registreren tegen betaling van EUR 112,95 inschrijfgeld (prijspijl 2008) voor maximaal drie kernen.

In elke kern van Reimerswaal zal nog éénmaal een gewogen loting plaatsvinden, als overgangsregeling, naar het nieuwe systeem van inschrijving per project.

De "gewogen loting", wil zeggen dat een belangstellende voor elk volledig kalenderjaar dat hij staat ingeschreven één extra lot ontvangt.

Het kan nog enkele jaren duren voordat er in alle kernen een loting zal plaatsvinden. Per jaar zal dan een bedrag voor verlenging inschrijfgeld betaald dienen te worden. Gegadigden die voor meerdere locaties of dorpskernen ingeschreven staan worden beperkt tot de eerste uitgifte in een bepaalde kern. Mochten zij daar niet aan deelnemen verliezen zij de aanspraken die in het verleden zijn opgebouwd en zal er geen vergoeding plaatsvinden van het inschrijfgeld. De geregistreerde gegadigden aan wie geen kavel kon worden toegewezen krijgen hun totale inschrijfgeld volledig terug. Zo blijven er in de toekomst geen wachtlijsten meer gehandhaafd.

Nadat per kern een gewogen loting is gehouden zal de wachtlijst voor die kern opgeheven worden. Men dient zich dan in de toekomst "per project" in te schrijven. Deze mogelijkheid zal in de toekomst kenbaar gemaakt worden via publicatie in Reimerswaal Informatie en op de gemeente website.