Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 15-05-2008

Scootercontrole

VEENENDAAL/RHENEN De politie heeft op woensdagmiddag 14 mei een brom- en snorfietscontrole op de Nijverheidslaan in Veenendaal en de Groeneweg in Rhenen gehouden.

In totaal werden 88 brom-/snorfietsen gecontroleerd, 45 daarvan waren geheel in orde de overige 43 niet. Er werden 61 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: opgevoerd (25), niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs (12), geen helm op (6) en gladde band (3).

Snelheidscontrole

RENSWOUDE De politie heeft op woensdag 14 mei van 14.00 uur tot 16.15 uur een snelheidscontrole op de Dorpsstraat gehouden. Van 1314 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 67 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 84 km/u.

Over de kop

COTHEN Een automobilist raakte op woensdag 14 mei van de weg en sloeg meerdere malen over de kop.

Rond 11.50 uur reed een 20-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over de Van Lynden van Sandenburgweg, komende uit de richting van Odijk. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hij belandde aan de linkerkant van de weg in de berm, reed tegen een schakelkast, vervolgens tegen een hek, sloeg daarna meerdere malen over de kop en kwam uiteindelijk weer op zijn vier wielen tot stilstand. De Wijk bij Duursteder kon op eigen kracht uit de auto stappen.

De 20-jarige jongeman is met nekklachten en letsel aan zijn gezicht per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. De auto raakte geheel vernield.