De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool trots op oud-student Murat Ersoy

Murat Ersoy, oud-student Commerciële Economie aan De Haagse Hogeschool en Student van het Jaar 2005, ontving zaterdag 10 mei jl. zijn master degree van de Webster University tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking in de Hooglandse Kerk in Leiden. In zijn speech, in Amerika voor een student een hele eer, bedankte hij De Haagse Hogeschool en enkele medewerkers in het bijzonder voor de steun.

De Haagse Hogeschool is trots. âIk heb al mijn studenten hoog zitten, maar zo af en toe komt er een echte topper voorbij, die je niet snel vergeetâ aldus Balder Schumacher, academiedirecteur Marketing & Commerce van De Haagse Hogeschool.

In december 2005 werd Murat namens het Kabinet door toenmalig Staatssecretaris Mark Rutte gehuldigd als âStudent van het Jaarâ. Het initiatief voor deze benoeming kwam van het internettijdschrift ScienceGuide in samenwerking met de Landelijke Studentenvakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg. De studiebeurs die hij hiervoor ontving, stelde hem in staat een masteropleiding aan de Webster University te volgen. Deze âMaster of Arts in International Businessâ (MBA) volgde Murat in drie continenten: Europa (Leiden), Amerika (St. Louis) en Azië (Sjanghai).

Op De Haagse Hogeschool heeft Murat ondermeer de studentenvereniging Eurasia opgezet. Ook heeft hij zich intensief beziggehouden met het project Talentontwikkeling. Juist die rolmodellen en voorbeeldfuncties zijn volgens hem van groot belang om allochtone jongeren te stimuleren in hun studie.

De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van haar studenten tot gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; tot denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten. www.dehaagsehogeschool.nl