Gemeente Zoetermeer

Wethouder feliciteert stichting MIM

De stichting Mensen in de Minima bestaat 25 jaar en viert dat op 17 mei aanstaande. Tijdens dit feestelijk samenzijn ontvangt wethouder Haan om 16.00 uur van de stichting het eerste exemplaar van het boek `Minimaatjes'. Dit boek beschrijft de ervaringen van de Stichting MIM met mensen die vaak diep in de zorgen zitten. De vrijwilligers van de stichting proberen al jarenlang een oplossing voor de problemen van hun klanten te vinden. Soms helpen de vrijwilligers door figuurlijk een hand op iemands schouder te leggen, maar vaker doen ze dat door daadwerkelijk op te treden. Waar nodig gaat de stichting de strijd aan tegen bureaucratie en onbegrip. In de afgelopen 25 jaar heeft de Stichting veel mensen kunnen helpen.

Wethouder Haan: `De gemeente Zoetermeer is blij met de hulp die het MIM biedt aan mensen die het moeilijk hebben en koestert de goede samenwerking met het MIM. Die komt onder andere tot uiting in de vergaderingen van de Begeleidingscommissie, een commissie die advies geeft aan de gemeente op sociaal gebied. De inbreng van het MIM in deze commissie wordt door de gemeente zeer gewaardeerd.'

Stichting MIM
Stichting Mensen in de Minima helpt mensen met een minimuminkomen of klein pensioen bij het invullen van alle soorten formulieren en het schrijven van brieven en bezwaarschriften. Ook geeft het MIM antwoord op allerlei vragen op het brede gebied van werk, zorg, inkomen en sociale wetgeving. De medewerkers van het MIM zijn vrijwilligers die vaak werken uit eigen ervaring. De stichting voert regelmatig overleg met de gemeentelijke afdeling Werk Zorg en Inkomen.