Partij van de Filerijder wordt 'A-orta' voor het VVD-filebeleid

15/05/2008 11:50

Partij van de Filerijder (PvdF)

Vandaag is bekend gemaakt op het Nationaal File Forum dat de Partij van de Filerijder binnen de VVD een speciale file-expertisecel gaat vormen. Mark Rutte, fractievoorzitter VVD meldde dat ten overstaan van een goed gevulde zaal in theater Spant! te Bussum. Deze file-expertisecel gaat de naam 'A-orta' dragen.

De 'A-orta' wordt de inhoudelijk pleitbezorger voor een nog krachtiger anti-filebeleid van de VVD en dient als de kritische graadmeter op dit punt. Het wordt de plek voor het aanjagen van het maatschappelijk debat, kennisvergaring en informatie over nieuwe ontwikkelingen, visies en acties rondom de fileproblematiek. Overkoepelend doel is het continu hoog houden van de sense of urgency rond het oplossen van de files binnen en buiten de VVD. Eerste activiteit is het lanceren van een breed gedragen communicatiecampagne rondom het file-infarct in ons land.

Krachtenbundeling

Vorig jaar oktober lanceerde ondernemer Luc van Bussel de Partij van de Filerijder als eerste initiatief om niet aflatend de filecrisis in ons land hoog op de agenda te zetten. Hij stelde dat hij een politieke partij zou oprichten, indien binnen een jaar zou blijken dat er voldoende animo was voor een dergelijke single-issue partij voor de filebestrijding en als de traditionele partijen geen van allen blijk gaven om de handschoen op te pakken. Van Bussel: "Vooralsnog gaan we er vanuit dat we door deze krachtenbundeling met de VVD dubbel zo effectief kunnen zijn dan wanneer we het electoraat verder zouden versplinteren. Zowel van binnenuit als buitenaf. We behouden onze onafhankelijkheid en zelfstandigheid als Partij van de Filerijder alleen onze reikwijdte wordt nu ineens veel groter."

VVD

Mark Rutte: "De Partij van de Filerijder wordt onze extra life-line met de filerijders. Deze file-expertisecel wordt dan ook actief betrokken bij het opstellen van ons filebeleid en de voorstellen die we in dat kader doen. We kunnen veel profiteren van elkaars kennis, kunde, contacten en ervaringen. Met de naamkeuze onderstrepen we het belang dat we hechten aan het oplossen van het fileprobleem als VVD. Een natuurlijke mobiliteit zonder al te veel fileoponthoud is van vitaal belang voor een (nog) gezonde(re) A-status economie en samenleving in Nederland."

Bevestiging

Uit de resultaten van het Nationaal Automobilisten Onderzoek dat Eileen op het Nationaal File Forum presenteerde, bleek dat ruim 38% van de mensen de Partij van de Filerijder een prima initiatief vond, een zelfde percentage van de circa 650 automobilisten was daarentegen van mening dat de Partij van de Filerijder er goed aan zou doen om zich aan te sluiten bij een bestaande politieke partij.

Het Nationaal File Forum wordt geïnitieerd door The Alwaysbemobile Company en mede mogelijk gemaakt door Capgemini Nederland, GE Capital Solutions, BOVAG, Microsoft Nederland, Routiers Nederland, Vredestein Banden, NOVE, Eileen/YPCA, JansenJager communicatietrajecten en Wegener Huis-aan-huis Media.

EINDE BERICHT

Datum: donderdag 15 mei