Ondernemers kiezen zelf looptijd van termijndeposito

15/05/2008 11:52

Bizner

Ondernemers zijn vanaf woensdag 14 mei vrij om zelf te bepalen hoe lang ze hun spaargeld vastzetten. Online zakenbank Bizner is de eerste bank in Nederland die termijndeposito's met een volledig flexibele looptijd aanbiedt. Waar de looptijd tot nu toe beperkt was tot een vast aantal maanden of jaren, kunnen klanten van Bizner vanaf nu zelf exact de datum kiezen waarop hun spaargeld vrijkomt. Ondernemers kunnen hun geld vastzetten tot vlak voor belangrijke betaalmomenten als het overmaken van lonen of belasting. Zo profiteren zij optimaal van de rente.

Termijndeposito's zijn de laatste tijd aan een opmars bezig. De onrust op de beurzen heeft de spaarrente doen stijgen, waardoor ook de termijndeposito's aan populariteit winnen. Op een termijndeposito wordt een geldbedrag tegen een vooraf afgesproken rente en voor een vooraf afgesproken looptijd vastgezet. Het spaargeld kan gedurende de looptijd niet worden opgenomen. Daarom keren banken een hogere rente uit dan op spaarrekeningen.

Vrijheid voor ondernemers

Met de introductie van de flexibele termijndeposito's biedt Bizner haar klanten een nieuwe mogelijkheid om zelf actief de bankzaken te beheren. Het is de ondernemer die aan de knoppen draait. Of het nu gaat om het afsluiten van een lening of om het koppelen van bankgegevens en boekhouding, waardoor er geen tijd meer verloren gaat aan dubbel werk.

'Wij bieden onze klanten zo veel mogelijk vrijheid', aldus Frank Klemann, directeur van Bizner. 'Daarom past het binnen onze filosofie om ondernemers zelf te laten bepalen wat de looptijd van hun termijndeposito is. Zo weten zij vooraf precies waar ze aan toe zijn en halen ze het optimale rendement uit geld dat ze even niet nodig hebben.'

Inleg al vanaf 1000 euro

Geld vastzetten op een flexibele termijndeposito kan al vanaf een bedrag van 1000 euro. Een maximum bedrag is er niet. De minimum looptijd bedraagt een maand. De rente is afhankelijk van de gekozen looptijd en staat gedurende deze looptijd vast. Aangeboden rentetarieven fluctueren en zijn afhankelijk van ontwikkelingen op de kapitaalmarkt.





http://www.bizner.nl