KNHS


Deelnemers PrimeVal Next Driving Generation bekend 15 mei 2008
Samantha Pijl

Op dinsdag 29 april vond op het KNHS-centrum in Ermelo de spannende selectiedag plaats van de PrimeVal Next Driving Generation. Dertien menners in de rubrieken enkel-en tweespan paarden en ponys en vierspan ponys lieten hun kunsten zien in de dressuur en de vaardigheidsproef. Zeven jonge menners werden deze dag door bondscoach Tjeerd Velstra, chef dequipe ponys Hans Ditzel en internationaal jurylid Peter Bonhof geselecteerd voor deelname aan het PrimeVal Next Driving Generation programma.

Velstra was zeer te spreken over de selectiedag: De kwaliteit van de deelnemers was verrassend goed. Ik ben tevreden over de keuze die we hebben gemaakt. Alle kandidaten hebben talent, bij een aantal was het niveau zelfs al heel goed. Ik ben blij dat PrimeVal ons de kans geeft dit programma op te starten en ik hoop dat dit het begin is van een succesvolle reeks.

Het programma start op maandag 26 mei met een training op het KNHS-centrum. Velstra legt in de trainingen de nadruk op de dressuur om het niveau van de deelnemers omhoog te brengen. Het programma wordt vervolgd met trainingen en bijeenkomsten in de maanden juni, juli en augustus.

De deelnemers aan de PrimeVal Next Driving Generation 2008: Melanie Becker (Klaaswaal), 16 jaar, enkelspan pony Shari Herrewijnen (Hellevoetsluis), 16 jaar, enkelspan paard Samantha Pijl (Loosdrecht), 18 jaar, tweespan pony Woutera Rozendaal (Ermelo), 23 jaar, tweespan pony Robert-Roel van den Bos (Zuidlaarderveen), 25 jaar, tweespan paard Marcel de Vries (Eygelshoven), 28 jaar, vierspan pony Jans Manting (Meppen), 24 jaar, vierspan pony