Nedstat

Nedstat en GX bundelen krachten

Bezoekersgedrag websites makkelijk meetbaar

Amsterdam, 15 mei 2008 - Twee vooraanstaande Nederlandse software leveranciers - GX en Nedstat - bundelen hun krachten. Nedstat, leidend in web analytics, en GX, leverancier van GX WebManager, het leidende platform voor web content management, hebben samen een flexibele oplossing ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers het gedrag van bezoekers van websites makkelijk meetbaar en inzichtelijk maken.

GX en Nedstat hebben de afgelopen jaren al talloze malen samengewerkt bij website-implementaties voor onder meer Schiphol Groep, SBS Broadcasting, Nationale Nederlanden, Ajax en Radio 538. Beide partijen zagen de vraag ontstaan naar een generieke oplossing waar zowel bestaande als nieuwe klanten van kunnen profiteren. De introductie van open APIâs in het Sitestat-platform en GX WebManager 9 maakt een hechte integratie op basis van open standaarden mogelijk. GX WebManager 9 bevat een op componenten gebaseerde architectuur die het toevoegen en onmiddelijk in gebruik nemen van componenten op een website mogelijk maakt. Installatie en configuratie van de oplossing is daardoor zeer eenvoudig.

De geïntegreerde oplossing bestaat uit een WebManager Component Bundle (een zogeheten WCB) waarmee de Sitestat-applicatie van Nedstat weer te geven is op een in GX WebManager ontwikkelde website. Daarnaast bevat deze component enkele aanvullende tools om de koppeling tussen GX WebManager en Sitestat te configureren. Hiermee zijn de volgende data direct meetbaar:

* Alle paginaâs en overige content items

* Clickouts waarmee u registreert welke bestanden worden gedownload en welke externe links worden gevolgd

* Laadtijden van paginaâs

* Alle standaard Sitestat-karakteristieken betreffende bezoekers (IP-adres, lokatie, browser, OS)

De GX Sitestat WCB is gratis te downloaden vanaf www.wcmexchange.com, de online marktplaats van GX voor WebManager Component Bundles. Over GX
GX is een succesvol webtechnologiebedrijf en één van de grootste leveranciers in Nederland van oplossingen voor web content management. Met behulp van het product GX WebManager worden voor klanten innovatieve en betrouwbare oplossingen gebouwd uiteenlopend van moderne informatieve websites tot krachtige oplossingen voor online sales & marketing in complexe organisaties. De visie van GX is dat een steeds groter wordend deel van de bedrijfsprocessen plaatsvindt vanuit het online kanaal naar binnen toe. GX WebManager is speciaal ontwikkeld voor dergelijke âoutside inâ processen. Een robuust en flexibel platform gebaseerd op open standaarden en met een op componenten gebaseerde architectuur.

GX werkt voor middelgrote en grote organisaties in uiteenlopende sectoren en heeft een groot aantal projecten gerealiseerd voor klanten van naam zoals KPN, Menzis, Reed Business Information, Ajax, PSV, Unicef, Gemeente Eindhoven, Gemeente Amstelveen, Asics, DaimlerChrysler, Weekblad Persgroep, IDG, Nationale postcodeloterij, KNVB en vele anderen. De klanten van deze organisaties beschouwt GX ook als klanten van GX; moderne consumenten die zich bewegen in een digitale wereld zonder grenzen. Die klanten tevreden stellen is het doel. Dat verklaart Outside in en onderscheidt GX in de markt. Bezoek ook www.gx.nl.
Mobile Analytics

* Diepgaand inzicht in mobiel internet gedrag
* Optimaliseer ervaring van mobiele internetter
* Vergelijk mobiele en reguliere activiteit