Veilig Amsterdam


Herziening APV: Verbod op rooftassen

Gemeenteraad Amsterdam


* Gemeente Amsterdam

15 mei 2008

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op een paar belangrijke punten per 1 oktober 2008 te wijzigen.

Zo wordt er een verbod ingesteld om in winkelgebieden de zogenaamde rooftassen te dragen. Ook wordt het als exploitant verboden om zonder vergunning personenvervoer aan te bieden voor zover dat niet geregeld is in de Wet personenvervoer zoals de tuk-tuk, de fietstaxi en de paardenkoets. Een aantal overbodig geworden artikelen wordt uit de APV geschrapt waaronder de mogelijkheid tot het stellen van nadere regels voor exploitatie van horecabedrijven en het verbod op het innemen van parkeerruimte voor opslag.

In de nieuwe verordening zijn de meest recente vastgestelde wijzigingen van de huidige APV verwerkt waaronder de invoering van algemene regels voor een aantal vergunningplichten en de invoering van een vergunningstelsel voor de escortbranche.

De APV is een dynamische verordening. Ook na deze herziening zullen met regelmaat voorstellen tot wijzigingen worden gedaan.