Gemeente Oisterwijk


Nieuwe voorziening voor inwoners van de gemeente Oisterwijk

Dementieconsulenten

Inwoners van de gemeente Oisterwijk die vragen hebben over dementie, twijfels hebben of zich zorgen maken, kunnen voortaan terecht bij dementieconsulenten.

Dementieconsulenten

De dementieconsulent is een nieuwe voorziening, speciaal voor mensen die zelf te maken krijgen met dementie én hun familie. De dementieconsulenten geven informatie over dementie en het ziekteproces, praktische adviezen over de omgang met een dementerende in de thuissituatie, en emotionele ondersteuning als dat nodig is. Verder helpen zij bij het regelen van passende hulp ter ondersteuning van de dementerende en hun familie, zodat de dementerende zo lang mogelijk in de eigen omgeving kan blijven wonen.

Hoe werkt het?

Er zijn in Oisterwijk 3 dementieconsulenten: voor de kern Oisterwijk 2 en voor de kern Moergestel 1. Zij houden zich bezig met individuele begeleiding maar zullen ook groepsvoorlichting gaan geven.

De dementieconsulent is een samenwerkingsproject van de gemeente Oisterwijk en Thebe. De dienstverlening is gratis en inwoners hoeven geen lid te zijn van Thebe. Er is geen indicatie voor nodig, ook bij een vermoeden van dementie kunnen mensen al terecht. De dementieconsulenten zijn te bereiken via het Zorgloket van de gemeente. Daar kunnen inwoners ook wat meer informatie krijgen. Als iemand een afspraak wil maken neemt één van de consulenten contact op. De afspraak kan thuis plaatsvinden maar ook op het kantoor van de dementieconsulenten.

De dementieconsulenten zijn recent gestart en hebben inmiddels al meerdere cliënten die zij begeleiden.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon