Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Extra geld voor 65+'ers

15 mei 2008

Amsterdam geeft extra geld aan ouderen met een laag inkomen. De gemeente heeft daarvoor in 2004 de Plusvoorziening 65+ in het leven geroepen.

De Plusvoorziening 65+ is er voor iedereen met alleen AOW en bijstand óf AOW met eventueel een klein pensioen. De Plusvoorziening is een geldbedrag van maximaal 486 euro dat 1 keer per jaar kan worden aangevraagd. Het geld kan besteed worden aan nuttige dingen voor in huis, zoals een nieuwe koelkast of aan een fiets. Maar eventueel ook aan leuke uitstapjes. Over de vergoeding hoeft men geen belasting te betalen.

Persoonlijke aanschrijving

Door een geanonimiseerde koppeling van gemeentelijke bestanden is een groep Amsterdamse huishoudens geselecteerd die recht heeft op de Plusvoorziening 65+.
Zij ontvangen in mei een aanvraagformulier. 65+'ers die denken in aanmerking te komen voor de Plusvoorziening, maar eind mei geen aanvraagformulier hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de Dienst Werk en Inkomen (DWI) via (020) 346 3684. De aanvraagperiode voor de Plusvoorziening duurt tot 31 december 2008.

Formulierenbrigade

Veel mensen hebben moeite met het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld de Huur- of Zorgtoeslag, belastingaangifte of de Plusvoorziening. Speciaal voor hen is er de Formulierenbrigade. De Formulierenbrigade is een initiatief van DWI. Naast het invullen van lastige formulieren, helpt de Formulierenbrigade ook met de weg te vinden in de regelingen die er voor Amsterdammers zijn. Bijvoorbeeld de Scholierenvergoeding, PC-voorziening of kwijtschelding gemeentebelastingen. Mensen die een beroep willen doen op de Formulierenbrigade kunnen bellen met (020) 346 3636 voor een afspraak bij hun in de buurt.