Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 mei 2008

Aangehouden na diefstal GSM

Enschede

Een 44-jarige Enschedeër is woensdag 14 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal van een GSM.

Tussen vrijdagavond 9 mei, 22.00 uur en zaterdag 10 mei, 01.00 uur, werd vanuit een pand aan Oliemolensingel in Enschede en mobiele telefoon gestolen. Aangifte van deze diefstal werd gedaan en naar aanleiding van het ingestelde onderzoek kon woensdagmiddag 14 mei een 44-jarige Enschedeër worden aangehouden en aan het bureau opgesloten. Hij wordt ervan verdacht de diefstal te hebben gepleegd.

De 44-jarige is woensdagavond de 14e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-060692)

Hennepplantage opgerold

Goor

Woensdagmorgen 14 mei is in een woning aan de Wulpstraat in Goor een hennepplantage met 117 planten aangetroffen en ondertussen vernietigd.

In een woning aan de Wulpstraat in Goor werd woensdagmorgen 14 mei een hennepplantage aangetroffen. In totaal zijn 117 planten en alle aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken, in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen en ondertussen vernietigd.

De 24-jarige bewoner - eigenaar is aangehouden en gehoord en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (08-054534)

Aangehouden na belediging en bedreiging

Enschede

Een 40-jarige Enschedese is woensdag 14 mei aangehouden nadat zij een medewerkster van een instelling aan de Molenstraat in Enschede had beledigd en bedreigd.

Woensdag 14 mei werd om ongeveer 17.40 uur gemeld dat een medewerkster van het Leger des Heils aan de Molenstraat in Enschede door een bewoonster was beledigd en met de dood bedreigd. Ter plaatse bleek dat de betrokken medewerkster bezig was met het uitdelen van het zakgeld aan bewoners van de instelling. Een van de bewoonsters, een 40-jarige Enschedese, kreeg echter geen zakgeld en hiermee was zij het niet eens. De 40-jarige is een van de bewoners die via een andere weg haar geld krijgt.

Omdat zij geen geld kreeg vond de 40-jarige het nodig de medewerkster te beledigen en daarna ook met de dood te bedreigen. De medewerkster verklaarde aangifte te zullen doen. Hierop zijn de politiemensen naar de kamer van de 40-jarige gegaan en hebben haar aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze werd opgesloten. In de loop van de avond is zij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-060958)

Diefstal grondkabel, twee personen aangehouden

Hengelo / Almelo

Twee personen zijn woensdagavond 14 mei aangehouden. Zij worden ervan verdacht o.a. betrokken te zijn geweest bij de diefstal van grondkabel eerder op die woensdagavond in Hengelo.

Woensdagavond 14 mei werd om ongeveer 18.45 uur door een getuige gemeld dat hij had gezien dat inzittenden van een groene auto met laadbak, grondkabel had weggenomen vanaf de Achterhoekse Molenweg in Hengelo. Dit werd door politiemensen geconstateerd, kabels bleken losgesneden, en er werd uitgekeken naar de groene auto met de inzittenden.

Dezelfde avond om ongeveer 21.35 uur werd deze auto gesignaleerd op de Schuilenborgsingel in Almelo en de auto werd op de Plesmanweg aan de kant gezet en gecontroleerd. In de laadbak van het voertuig werden meerdere goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, waaronder een hoeveelheid grondkabel. Beide inzittenden, een 28-jarige Almeloer en een 21-jarige inwoonster van Den Haag, werden aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van donderdag de 15e mei zijn beiden voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-060994)

Man gepoogd te beroven, politie zoekt getuigen

Enschede

Van een 34-jarige Enschedeër is woensdagavond 14 mei om ongeveer 20.30 uur aan het Mooienhof in Enschede getracht de portemonnee af te nemen waarbij een mes werd gebruikt.

Een 34-jarige Enschedeër meld woensdagavond 14 mei om ongeveer 20.50 uur dat hij een 20 minuten daarvoor op het Mooienhof in Enschede, aan de achterzijde van de daar aanwezige winkels, door een man werd aangesproken die zijn portemonnee en zijn jas wilde hebben. Toen de 34-jarige hier niet op inging pakte de man een soort dolk uit zijn mouw en toonde deze aan de 34-jarige. Op dat moment kwamen er twee personen, een man en een vrouw, op een fiets voorbij waarop de man hard wegliep.

Het gaat om een donkere man van ongeveer 1m 85 lang met kroes haar. Hij droeg die woensdagavond een lichtblauw / wit t-shirt met daarover een donkerblauw jasje met een opvallend witte linkermouw, een zwarte broek en zwarte schoenen.

De politie wil nu graag in contact komen met mogelijke getuigen, de fietsers die passeerden, van deze poging tot beroving of met mensen die weten wie de dader is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Binnenstad van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-061032)

Diefstal van trekker met oplegger

Westerhaar - Vriezenveensewijk

In de nacht van woensdag de 14e op donderdag de 15e mei werd vanaf een industrieterrein in Westerhaar een trekker met oplegger van een Vriezenveens bedrijf ontvreemd.

Donderdagmorgen 15 mei om ongeveer 04.50 uur ontdekte een 39-jarige man uit Westerhaar - Vriezenveensewijk dat vanaf de Garstweg in zijn woonplaats een trekker met oplegger was weggenomen waarmee hij wilde vertrekken. De combinatie, eigendom van zijn werkgever uit Vriezenveen, was daar woensdagavond de 14e mei door hem geparkeerd. Op de plek waar de vrachtwagen had gestaan lag nu alleen nog glas van een ingeslagen portierruit.

Het gaat om een trekker met oplegger met het kenteken BB-PH-72. (08-061102)

Geheime zender uit de lucht

Deurningen

Door het Agentschap Telecom is woensdagavond 14 mei een geheime zender uit de lucht gehaald aan de Zandsteenweg in Deurningen.

Samen met het Agentschap Telecom is woensdagavond 14 mei om ongeveer 19.50 uur, door de politie Twente aan de Zandsteenweg in Deurningen een geheime zender uit de lucht gehaald. Uitgezonden werd er onder de naam "Prik en Prak" vanuit een keet in het bos. Achter de knoppen zat een 31-jarige man uit Oldenzaal en door het Agentschap Telecom, die alle apparatuur in beslag heeft genomen, wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (08-061009)

Motorrijder gewond bij aanrijding

Holten

Een 33-jarige motorrijder uit Hengelo is woensdag bij een aanrijding op de A1 ter hoogte van Holten gewond geraakt.

Woensdag 14 mei werd aan het eind van de middag om omstreeks 17.55 uur een aanrijding gemeld op de A1 ter hoogte van Holten waarbij een motorrijder gewond was geraakt. Ter plaatse bleek dat in een langzaamrijdende file een aanrijding was ontstaan tussen een motorrijder en een personenauto.

De bestuurster van de personenauto, een 35-jarige inwoonster van Ambt Delden moest in de file remmen. De motorrijder, een 33-jarige Hengeloer, zag dit mogelijk te laat en moest vol in de remmen en kwam daarbij in aanraking met de rechter zijkant van de personenauto. Hierdoor kwam hij ten val en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-060976)

Snorfietser gewond nadat hij geen voorrang kreeg

Albergen

Een 25-jarige bestuurder van een snorfiets uit Albergen raakte woensdagavond 14 mei gewond nadat hij op de Zuid Esweg - Ootmarsumsedijk in zijn woonplaats geen voorrang kreeg van een bestuurder van een tractor.

Woensdagavond 14 mei werd om ongeveer 18.30 uur gemeld dat er op de kruising Zuid Esweg - Ootmarsumsedijk in Albergen een aanrijding had plaatsgevonden. Een 25-jarige bestuurder van een tractor uit Rossum reed over Zuid Esweg en verleende geen voorrang aan een eveneens 25-jarige, uit Albergen afkomstige, bestuurder van een snorfiets die over de Ootmarsumsedijk aan kwam rijden. De snorfietser raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-060993)

Door: Jan Camphuis: 053-4555588


---- --