Openbare bibliotheek Amsterdam


Annie M.G. Schmidt-week

15 mei 2008 - 11:39
annie_mg_schmidt_week_08
De Annie M.G. Schmidt-week wordt dit jaar gevierd van woensdag 14 tot en met zondag 25 mei. Gedurende die tien dagen staat alles in het teken van de sprookjes van Annie M.G. Schmidt, die voor de gelegenheid zijn gebundeld in 'Allemaal sprookjes'. Het belooft een betoverende week te worden.

Wat is er te doen ?

Zing mee met Annie M.G.!
In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad en de Annie M.G. Schmidt-week wordt er op zaterdag 17 mei vanaf 14.00 uur een grote meezingactie georganiseerd op het SPUI.
Kom ook en Zing mee met Annie M.G. !

Wedstrijd
Tijdens de Annie M.G. Schmidt-week (14 t/m 25 mei) is er een landelijke wedstrijd waarbij kinderen hun eigen verhaal over Prinsesje Annabel mogen schrijven of een prinsesje knutselen. Wedstrijdformulieren verkrijgbaar in de bibliotheek, prijsuitreiking in een van de deelnemende boekhandels, zie: www.allemaalsprookjes.nl

Verder in de Centrale Bibliotheek (Oosterdokskade 143):

Zondag 18 mei (7-9 jaar) en 25 mei (10-12 jaar), 15.00 uur Kunstworkshop voor kinderen onder leiding van Atelier Sanne In het kader van Wereldboekenstad (waarvan een van de iconen Annie M.G. Schmidt is) en de Annie M.G. Schmidt-week 2008 (14 t/m 25 mei): Kom je eigen echte Dikkertje Dap Giraf maken!
Schrijf je tijdig in, want er zijn maar beperkt plaatsen. Locatie: Kinderlaboratorium, jeugdetage
Toegang: EUR 7,50 Met OBA-pas of Stadspas: EUR 5,- (inclusief materiaal)
Reserveren aanbevolen: tel. 020 - 52 30 801 of klantenservice@oba.nl

Tentoonstelling originele illustraties Prinsesje Annabel (op de jeugdetage). Annemarie van Haeringen maakte speciaal t.g.v. de Annie M.G. Schmidt week illustraties bij het sprookje Prinsesje Annabel van Annie M.G. Schmidt.

woensdag 21 mei, 15.00 uur
Voorlezen Prinsesje Annabel en aansluitend knutselen Het door Annemarie van Haeringen geĂŻllustreerde sprookje van Annie M.G. Schmidt is niet alleen te zien in de vitrines, maar deze woensdag ook te horen!
Locatie: Annie M.G. Schmidt Theater, jeugdetage Toegang: gratis, vol=vol

Zaterdag 24 mei, 19.30 - 22.00 uur
Annie M.G. Schmidt-avond met Hetty Blok en meezing-film Ja Zuster, Nee Zuster
Voor alle volwassen Annie M.G. Schmidt-fans!
Een uniek optreden door Hetty Blok - de oer-Zuster Clivia en de vertolkster van de liedjes van Annie M.G. -, met haar selectie van de mooiste liedjes van Annie M.G. Schmidt. Ze wordt hierbij begeleid door Bas Odijk op de vleugel.
Aansluitend wordt de meezingversie van de film Ja Zuster, Nee Zuster vertoond, live begeleidt door Bas Odijk.
Kortom; sla het Eurovisiesongfestival gerust over, kom naar de bibliotheek op het Oosterdokseiland en maak het mee ! Locatie: Theater van 't Woord, 7e etage
Toegang: EUR 15,- (incl. koffie met Hasselbramentaart vooraf, op=op)
Reserveren aanbevolen: tel. 020 - 52 30 801 of klantenservice@oba.nl