Politie Midden- en West Brabant

Overvallers woning Hulten nemen auto mee, bewoonster mishandeld

HULTEN, 15 mei 2008

Overvallers woning Hulten nemen auto mee, bewoonster mishandeld

HULTEN: Vanmorgen werd om 06.15 uur een overval gemeld op een woning aan de Oude Baan. Ter plaatse bleek dat de 77-jarige bewoonster in haar woning geconfronteerd werd met twee inbrekers. De indringers mishandelden haar en namen in elk gevak een klein geldbedrag en de auto mee. Het voertuig werd korte tijd later onbeheerd terug gevonden aan de Joris Nempestraat in Breda.

Een 77-jarige vrouw werd vanmorgen om 06.15 uur wakker van geluiden in haar woning. Het slachtoffer werd direct daarop overrompeld door twee overvallers die geld eisten en haar mishandelden. De bejaarde vrouw werd enkele keren in haar gezicht geslagen en op de grond geduwd. Ze werd ook bedreigd door de daders die daarbij iets tegen haar slaap hielden. Of dit daadwerkelijk om een wapen ging is nog niet duidelijk.

De twee daders hebben de autosleutels buit gemaakt en zijn er met de wagen, een zilvergrijze Toyota Yaris, vandoor gegaan. De auto werd binnen een half uur na de melding teruggevonden in de Joris Nempestraat in Breda.

Het slachtoffer werd in haar woning behandeld door verpleegkundigen van de ambulancedienst. Ze heeft verwondingen aan haar gezicht. Slachtofferzorg is voor haar in kennis gesteld. Ook werd zij door mensen uit haar eigen kring opgevangen.

De politie heeft vanmorgen naast de woning, ook de vindplaats aan de Joris Nempestraat als plaats delict aangeduid. Er is een uitgebreid sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld. De inbrekers hebben kennelijk om toegang tot het pand te verkrijgen met een steekvoorwerp een raamkozijn geforceerd.

Het vliegtuig van het KLPD heeft luchtfoto's gemaakt om de vluchtroute van de daders goed in beeld te krijgen.

De politie roept getuigen op die de daders hebben gezien, hetzij bij de woning, hetzij in de Joris Nempestraat om zich te melden via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk