Politie Zuid-Holland-Zuid

15/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 15-05-2008 o Persberichten district II

BEDRIJFSONGEVAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Bij een bedrijfsongeval op een bedrijfsterrein aan de Rivierdijk is donderdagmorgen 15 mei een 58-jarige man uit Nieuw-Lekkerland gewond geraakt. Hij kwam met zijn arm vast te zitten in een zogenoemde lier. De hulpdiensten ambulance, brandweer en het team van de traumahelikopter werden ingezet voor eerste hulp. Al gauw bleek het gelukkig mee te vallen waardoor de heli gecancelled werd en de brandweer niet meer nodig was. Het slachtoffer had zich met behulp van collegas weten te bevrijden. Hij werd door ambulancepersoneel voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek aan zijn arm. De Arbeidsinspectie zal op de hoogte worden gesteld van het bedrijfsongeval.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
LEXMOND Een 28-jarige man uit Nieuwegein is in de vroege morgen van donderdag 15 mei door de politie aangehouden op de A27. Surveillerende agenten voerden een routinecontrole uit en constateerden dat de automobilist niet in het bezit is van een rijbewijs. Gezien het feit dat de man al eerder werd verbaliseerd voor rijden zonder rijbewijs is zijn auto in beslaggenomen.
GORINCHEM Een 30-jarige man uit Nieuwegein is in de nacht van woensdag 14 mei op donderdag 15 mei door de politie aangehouden op de A27 ter hoogte van knooppunt Gorinchem. Hij bleek na controle een valse naam te hebben opgegeven en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

FRONTALE BOTSING MOTORRIJDER / PERSONENAUTO
GROOT-AMMERS Op woensdagavond 15 mei heeft op de N216 een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een motorrijder. Een 37-jarige man uit Nieuwpoort reed op zijn motor op de N216 in de richting van de veerpont Schoonhoven. Ter hoogte van de brug vlak voor de pont hield hij niet zoveel mogelijk rechts maar reed in een bocht zodanig dat hij op de andere weghelft kwam. De man verloor daarbij de controle over de motorfiets. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een auto aangereden bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Lopik. Doordat de motorrijder op de andere weghelft terechtkwam, was een frontale botsing het gevolg. De motorrijder klapte tegen de voorruit van de auto en kwam naast de auto terecht. Hij werd met beenletsel door ambulancepersoneel naar het Utrechts Medisch Centrum gebracht.

FIETSERTJE (3) AANGEREDEN
GORINCHEM Op de kruising Multatulistraat/Oltmanshof een woonerf - heeft woensdagmiddag 14 mei een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een fietsertje, een 3-jarig jongetje uit Gorinchem. De automobilist, een 44-jarige man uit Gorinchem reed stapvoets in de Multatulistraat. Op de kruising met de Oltmanshof sloeg hij rechtsaf. Hij liet hierbij het 3-jarige jongetje dat op zijn fietsje met zijwieltjes op dezelfde weg op het trottoir fietste niet voorgaan. Het ventje fietste tegen de zijkant van de bus aan en raakte gewond aan zijn arm. Hij werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek zijn arm niet gebroken, wel moest hij een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

BRANDJE IN VRACHTWAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een vrachtwagen met oplegger heeft woensdagmiddag 14 mei te maken gehad met kortsluiting achter het dashboard waardoor er brand uitbrak. De chauffeur een 43-jarige man uit Heeswijk Dinther - zette het voertuig op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam aan de kant en wist op tijd uit de cabine te komen. Zowel brandweer, politie als rijkswaterstaat kwamen ter plaatse. Rijkswaterstaat wist met een brandblusser het vuurtje te blussen. Er raakte niemand gewond. De inhoud van de vrachtwagen meubels raakte niet beschadigd. Ten tijde van het incident werd 1 rijstrook van de A15 tijdelijk afgekruist. De vrachtwagen met oplegger werd na het blussen getakeld.

BETRAPT
PAPENDRECHT Een 51-jarige man uit Dordrecht heeft woensdagmorgen 14 mei rond de klok van 11.20 uur twee inbrekers betrapt bij zijn woning aan de IJspolderweg. De man betrapte de twee bij de achterdeur waar ze bezig waren de deur open te krijgen. Bij het zien van de bewoner renden ze weg richten het bejaardenhuis.
Het zou gaan om twee jongemannen, geschatte leeftijd 22 jaar oud, beiden noord-afrikaans uiterlijk. Een van de twee was wat dikker en beiden hadden donkere kleding aan. De bewoner schakelde direct de politie in maar die trof helaas geen verdachten meer in de omgeving. Mogelijk slaat iemand aan op bovenstaande signalementen. In dat geval wordt men verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

NIET DE JUISTE PAPIEREN
PAPENDRECHT Een 34-jarige man uit Papendrecht is in de vroege morgen van donderdag 15 mei door de politie aangehouden op de Burgemeester Keijzerweg. Hij zat daar aan de slootkant te vissen met een kennis. Ze hadden een muziekje aan wat door omwonenden als storend werd ervaren. De 34-jarige man kon zich niet identificeren en had geen visvergunning. Hij werd daarvoor aangehouden en verbaliseerd. Bij de kennis was alles in orde.