Politie Zuid-Holland-Zuid

15/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 15-05-2008 o Persberichten district I

MISHANDELING BIJ BENZINEPOMP
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 14 mei een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Wieldrechtse Zeedijk. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin uit Dordrecht (32). Zij stond die woensdag omstreeks 18.00/18.30 uur bij een benzinepomp in de Leeuwstraat haar auto schoon te maken toen de ex daar ook plots was. Hij zou haar daar hebben mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer wist weg te komen en schakelde bij een vriendin de politie in. Ze liep letsel op aan haar oor. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld, het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.
Mogelijk zijn er getuigen geweest van de mishandeling bij de benzinepomp. Indien er iemand is die van de mishandeling iets heeft gezien op woensdagavond 14 mei rond de klok van 18.00-18.30 uur bij de pomp in de Leeuwstraat wordt die persoon verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

BETRAPT OP DIEFSTAL EROTISCHE ARTIKELEN
DORDRECHT De politie heeft op woensdag 14 mei eind van de middag een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden in de Grote Spuistraat. Hij werd betrapt op winkeldiefstal. De knul stal in een winkel twee erotische artikelen en werd betrapt door de winkeleigenaar. Die schakelde de politie in. De tiener deed afstand van de goederen en werd na verhoor heengezonden. Hij krijgt een HALT-verwijzing.

VERDACHT VAN BEDREIGING EN BELEDIGING PARKEERCONTROLEUR DORDRECHT Twee mannen van 24 en 26 jaar uit Dordrecht zijn woensdagmiddag 14 mei aangehouden door de politie op het Geldelozepad. Ze worden verdacht van belediging en bedreiging van een parkeercontroleur. Een van de twee verdachten parkeerde op het Geldelozepad zijn auto zonder een parkeerkaartje te kopen. De parkeercontroleur bekeurde hem hiervoor waarna het uit de hand liep en de politie werd ingeschakeld. De geschrokken controleur deed direct aangifte. Agenten hielden de twee aan waarna ze na verhoor weer werden heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK IN CONTAINER
DORDRECHT Op een bouwterrein aan de Provincialeweg in Dordrecht is tussen dinsdag 13 mei en woensdag 14 mei ingebroken in een container. De inbraak cq diefstal werd woensdag 14 mei ontdekt waarop direct aangifte werd gedaan. Uit de container werden 90 rollen dakbedekking en 23 afvoergoten gestolen. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

JONGEREN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Drie jongens van 14 (2) en 15 jaar uit Dordrecht zijn woensdagavond 14 mei aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De drie liepen in de Kinkelenburg op het dak van een school waar ook gebouwd wordt. Ze bleken op het terrein ook een en ander vernield te hebben. De drie werden meegenomen naar het bureau waar ze s avonds na verhoor weer in vrijheid werden gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VAL TEGEN PAARDENKAR
DORDRECHT Een 65-jarige man uit Dordrecht is woensdagmiddag 14 mei met zijn racefiets tegen een paardenkar aangereden. Volgens getuigen zou de fietser eerst een 16-jarige plaatsgenote hebben geraakt die daar liep. Daarna viel hij tegen de paardenkar. De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij had last van borst en been en heeft vermoedelijk een paar gebroken ribben. De toedracht van het incident wordt onderzocht.