Politie Rotterdam Rijnmond


* VROUW VASTGEHOUDEN IN HOTEL
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie van district Rotterdam-Centrum onderzoekt een incident waarbij een vrouw tegen haar wil werd vastgehouden in een hotel. Op dinsdagavond rond kwart voor elf gaat de politie na een melding naar een hotel aan de Westersingel. Ter plaatse blijkt een vrouw enige tijd tegen haar wil te zijn vastgehouden in een hotelkamer, door een nog onbekende man. Ook is ze bedreigd. Op enig moment weet het 31-jarige slachtoffer een kennis te waarschuwen, die haar te hulp schiet. Bij de hotelkamer aangekomen, wordt de 64-jarige bekende van het slachtoffer mishandeld. Hij loopt hierbij een gebroken neus op. In de consternatie die ontstond, wist de verdachte te ontkomen waarna de politie werd gewaarschwud. De politie doet onderzoek naar de zaak.


* CONTROLE BIJ VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATSEN

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een verkeerscontrole gehouden waarbij extra werd gelet op de veiligheid bij voetgangersoversteekplaatsen op en in de omgeving de Westblaak. Dinsdagochtend vanaf tien uur tot 's middags half vier controleerden agenten in het verkeer. Daarbij het de politiemensen van het wijkteam district Centrum diverse bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer: inhalen op een voetgangersoversteekplaats (2), het niet voor laten gaan van een voetganger op een voetgangersoversteekplaats (21), niet dragen van een gordel (30), het niet mobiel bellen in de auto (17), het niet direct kunnen laten zien van een rijbewijs (3), door rood licht rijden (1), rijden in een ongekeurde auto (1) en het alcohol drinken op de openbare weg (1).


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN HUISELIJK GEWELD AAN

PRINSENLAND / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft dinsdagavond rond half acht op de Vasaristraat een 20-jarige vrouw en een 50-jarige man, beiden uit Rotterdam, aangehouden voor huiselijk geweld. Het huiselijk geweld vond plaats tussen een vader, moeder en dochter. De 20-jarige dochter had ruzie met haar ouders. Vervolgens werd er over en weer geslagen. Daarbij liepen de betrokken personen zichtbaar letsel op. Nadat de moeder de politie had gealarmeerd werden de vader en dochter aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Politiemensen onderzoeken de toedracht.


* POLITIE HOUDT DRIE MANNEN AAN VOOR OPENLIJK GEWELD

SPANGEN / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagmiddag rond twaalf uur op de Mathenesserweg, nabij de Mathenesserbrug, drie mannen aangehouden voor het plegen van openlijk geweld. De mannen dreigden met een mes en een man gooide met bakstenen. Gewaarschuwde politiemensen hielden met behulp van camerabeelden een 54-jarige man uit Schiedam, een 50-jarige man uit Hellevoetsluis en een 29-jarige man uit Rotterdam aan. Tijdens het fouilleren werd XTC aangetroffen en één persoon kon zich niet identificeren. De politie bracht de mannen over naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE OP SCHIEDAMSEWEG

ROTTERDAM-WEST - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over fietsen over de loopbrug op de Schiedamseweg, heeft de politie op dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Veertien personen worden bekeurd voor deze overtreding; het fietsen op het trottoir. Eén autobestuurder kreeg een bekeuring voor rijden zonder gordel.
een 36-jarige vrouw uit Hellevoetsluis. Maandagmiddag rond vier uur werd de vrouw op het perron van metrostation Wilhelminaplein geslagen door een 19-jarige verdachte. Oplettende getuigen verklaarden dat de vrouw door een man in haar nek werd geslagen. Zij kwam hierbij ten val en liep letsel op aan haar nek. In samenwerking met de RET en met behulp van camerabeelden van Cameratoezicht hebben politiemensen de Rotterdammer rond kwart over vier aangehouden op Zuidplein. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Politiepersoneel onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL IN WONING
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie van district Feijenoord-Ridderster onderzoekt een overval in een woning aan de Rosestraat. Op dinsdagmiddag rond kwart over twee krijgt de politie een melding van een overval op een woning aan de Rosestraat. Het 37-jarige slachtoffer is die middag alleen thuis, als drie mannen haar woning binnendringen. Ze bedreigen haar. De verdachten maken enkele waardevolle goederen buit en vluchtten weer. Het geschrokken slachtoffer raakt bij de overval niet gewond en krijgt slachtofferhulp aangeboden. De politie doet onderzoek naar de daders.


* POLITIE HOUDT VROUW AAN VOOR LOKAALVREDEBREUK EN VERNIELING

VLAARDINGEN / WATERWEG-NOORD - De politie heeft dinsdagmiddag rond vier uur op de Delftseveerweg een 55-jarige vrouw uit Vlaardingen aangehouden voor lokaalvredebreuk en vernieling. Rond half twaalf kreeg de politie te maken met een vrouw die het politiebureau niet wilde verlaten. Politiepersoneel begeleidde de 55-jarige vrouw naar buiten toe. Onderweg gedroeg de vrouw zich agressief en sloeg één van de agenten. De politiemensen hielden de vrouw vervolgens aan voor lokaalvredebreuk en vernieling. Bij de aanhouding veroorzaakte de vrouw veel overlast. Tevens bleek de verdachte bij insluitingfouillering in het bezit te zijn van ruim 1875 euro. Politiemensen onderzoeken de toedracht.


* STOFFELIJK OVERSCHOT VERMISTE JONGEN GEVONDEN

(vervolg op eerder verspreid bericht) ROCKANJE - De politie heeft in samenwerking met diverse hulpverlenende organisaties de 17-jarige vermiste Rotterdamse jongen in het water bij het strand van Rockanje gevonden. Hij is overleden. Dinsdagvond rond half zeven hebben de diverse hulpverleners het stoffelijk overschot gevonden van de 17-jarige jongen die sinds zondagavond vermist was. Na dat moment is er groot alarm geslagen en een grootscheepse zoekactie opgezet door ondermeer: de Zeehavenpolitie, politiemensen van het politiedistrict De Eilanden, de KLPD, de KNRM Stellendam, de Reddingsbrigade, de Brandweer met duikers, vrijwilligers van het SOAD-team uit Urk, de GHOR met een traumahelicopter en vissers uit Stellendam met een kotter. Mede dankzij de Sonorapparatuur is het lichaam gelokaliseerd. De plek waar het stoffelijk overschot is aangetroffen ligt in een cirkel van 100 a 150 meter van de locatie waar getuigen verklaren de jongen voor het laatst op het luchtbed te hebben gezien. Direct na de vondst, is de familie op de hoogte gebracht. Die hebben in een mortuarium in Hellevoetsluis het slachtoffer geïdentificeerd. Het lichaam is overgedragen aan de familie.