Technologie Stichting STW

STW Valorisatie Workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" in Maastricht gegeven Â

woensdag 14 mei 2008

Op 7 en 8 mei jongstleden heeft STW weer een workshop âOriëntatie op ondernemerschapâ gegeven. De workshop was dit keer bedoeld voor studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Radboud Universiteit en de Universiteit Leiden. Gastheer was de Universiteit Maastricht.

STW geeft de workshop "Oriëntatie op ondernemerschap" in samenwerking met de Wageningen Business School. De workshop is gericht op studenten en onderzoekers die een business-idee hebben en die overwegen om een eigen bedrijf op te richten. Tijdens de workshop werken de deelnemers hun business-ideeën verder uit, waarbij zij worden begeleid en geholpen door een flink aantal experts die vanuit alle relevante invalshoeken advies geven en ondersteuning bieden aan de deelnemers. Aan het eind van de workshop worden de verder uitgewerkte business-ideeën gepresenteerd ten overstaan van een onafhankelijke jury van deskundigen, die beslist welk business idee het meest kansrijk is.

Juryleden waren dit keer Koen Debackere (directeur van Leuven Research & Development), Marius Prins (directeur PPM Oost), Rinke Zonneveld (plaatsvervangend directeur directoraat Ondernemen van EZ) en Marc Sipkema (directeur Varibel BV).

Het business idee van Wouter van Muijden, Sierk Rosema, Petra Mol en Dana Nicolae van de Universiteit Leiden werd door de jury als het meest kansrijk bestempeld. Wouter, Sierk, Petra en Dana willen een apparaat op de markt brengen waarmee een micronaalden array met controleerbare snelheid op de huid wordt geduwd. Hierdoor kunnen vaccins en andere medicijnen op een gemakkelijke en pijnloze manier worden toegediend. Voor dit âElectromagnetic Microneedle Injectus Apparatus (EMIA)â is al een octrooi-aanvraag ingediend.

Door het geven van de workshop âOriëntatie op ondernemerschapâ wil STW een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van de oprichting van kansrijke technostarters in Nederland.

Met ingang van dit jaar kunnen studenten en onderzoekers van alle universiteiten in Nederland zich aanmelden voor deelname aan deze workshop. Deelname is nog steeds gratis.

Meer informatie bij: * dr.mr. Ard Cools STW tel. 030 6001 315 e-mail: a.cools@stw.nl Â