Gemeente Rotterdam

Er komt een nieuwe burgemeester en Rotterdammers mogen meedenken over de profielschets. Wat moet deze man of vrouw allemaal in huis hebben?

Half mei start de gemeenteraad met het verstrekken van informatie aan alle Rotterdammers over de benoeming van een nieuwe burgemeester in Rotterdam.
U wordt geïnformeerd over het proces van het vertrek van de huidige burgemeester en het benoemen van een opvolger. Bijvoorbeeld over hoe en waarom een profielschets wordt opgesteld (vacature) voor deze nieuwe man of vrouw.

Burgemeester 010 Eén van de campagneposters
Eind juni moet deze profielschets door de gemeenteraad zijn geschreven. De gemeenteraad nodigt u uit om hierover mee te denken en te praten en aan te geven over welke eigenschappen en kwaliteiten onze nieuwe burgemeester moet beschikken. En dat kan op de website www.burgemeester010.nl

Denk mee
Via posters en advertenties in de stad wordt u opgeroepen om een vragenlijst op internet in te vullen en daarmee uw wensen aan te geven. In deze periode ontvangt u ook een informatiekrant. De krant gaat in op het traject om te komen tot de nieuwe burgemeester en wat de rol van de Rotterdammer en de gemeenteraad hierin is.

Raadsleden gaan in de laatste twee weken van mei ook op bezoek bij verschillende (deelgemeentelijke) instanties om met Rotterdammers te praten over het gewenste profiel van de nieuwe burgemeester.

Denk dus mee! Ga naar: www.burgemeester010.nl

Bron: Bestuursdienst, 15-05-2008