Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 15 mei

* ZES MINDERJARIGE ONRUSTSTOKERS BESTRAFT

RIDDERKERK - De politie heeft de identiteit van zes jongeren, die zich tijdens de dodenherdenking in Ridderkerk asociaal gedroegen, achterhaald. In overleg met justitie en in samenwerking met bureau HALT krijgen de jongeren een passende straf opgelegd. Tussen de belangstellenden van de dodenherdenking op 5 mei, op de begraafplaats aan de Lagedijk, bevonden zich zes minderjarige onruststokers. De Ridderkerkse jongeren waren rumoerig en trapten sigaretten uit tussen de graven. Terwijl het Wilhelmus werd gespeeld, bracht één 15-jarige jongen zelfs een hitlergroet. Na de plechtigheid waren de jongeren snel verdwenen. De bezoekers van de plechtigheid reageerden geschokt op het ongepaste gedrag van de jongeren, en de politie stelde een onderzoek in. Dezelfde avond achterhaalde de politie al de identiteit van drie van de jongeren; een 14- en een 15-jarige jongen en een 15-jarig meisje, uit Ridderkerk. In het bijzijn van hun ouders is het drietal door de politie met hun gedrag geconfronteerd. Ook moesten zij een verklaring afleggen op het politiebureau, waarna er een proces verbaal tegen hen is opgemaakt. Inmiddels zijn ook de drie overige jongeren, een 14-jarig meisje, een 16-jarige jongen en een 17-jarige jongen uit Ridderkerk, bekend. Ook zij hebben zich op het politiebureau moeten verantwoorden en krijgen een proces verbaal. In overleg met justitie en in samenwerking met bureau HALT krijgen de jongeren daarbij een gepaste straf opgelegd. Onder meer moeten zij verplicht een voorlichting bijwonen over de betekenis en het belang van dodenherdenking.


* POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF ONDER BEDREIGING VUURWAPEN

ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar een straatroof op de Voltairestraat. Rond middernacht werden twee mannen uit Dordrecht, van 30 en 36 jaar, onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van een tas met inhoud. De politie stelde meteen na de melding een onderzoek in. Aan de hand van de opgegeven informatie wilden politiemensen op de Dumasstraat een verdachte aanhouden. Hij ging er vandoor bij het zien van de agenten. Nadat een waarschuwingsschot werd gelost, werd de 51-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij bleek na onderzoek niets met de straatroof te maken te hebben. De twee slachtoffers zijn meegenomen naar het politiebureau.


* VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - Woensdagochtend, om ongeveer half negen, vond een aanrijding plaats op de oversteekplaats van de Stadionweg nabij de Kuip. Een 40-jarige voetgangster uit Rotterdam stak de weg over en werd daarbij aangereden door een auto bestuurd door een 39-jarige Rotterdammer. Zij raakte gewond en werd met lichte verwondingen per ambulance vervoerd naar het MCRZ-Zuid.


* DRONKEN MAN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Via cameratoezicht werd woensdagavond, om ongeveer half elf, waargenomen dat een man passanten lastig viel op de Hilledijk. Maar ook een abri was niet veilig voor hem. Hij trapte daar diverse keren tegen. Toen de politie ter plaatse kwam had de man diezelfde Abri inmiddels als slaapplaats uitgekozen. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar mocht hij zijn roes uitslapen. Tegen de 35-jarige Rotterdammer is proces-verbaal opgemaakt.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA VERKEERSRUZIE
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft een man aangehouden na een verkeersruzie. Op woensdagochtend rond elf uur kreeg een 31-jarige bestuurder uit Barendrecht het op de Groene Hilledijk aan de stok met een andere bestuurder. De man uit Barendrecht werd boos nadat de andere bestuurder naar hem toeterde. Toen de auto's naast elkaar voor een stoplicht stonden, klom de boze man uit het raam van zijn auto en begon de andere man door het openstaande raam van diens auto te slaan. De man uit Barendracht is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN HUISELIJK GEWELD AAN

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft een man aangehouden voor huiselijk geweld. Na een melding ging de politie op woensdagavond rond negen uur naar een woning aan de Nassaustraat. Ter plaatse troffen zij een 29-jarige man, die onder invloed van alcohol verkeerde.In het bijzijn van de politieagenten voerde hij een verhitte discussie met zijn 24-jarige vrouw, waarbij hij haar bedreigde. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* VERDACHTE MISHANDELING EN VERNIELING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie heeft een 20-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van een mishandeling en een vernieling. Woensdagochtend rond negen uur kreeg de politie melding van een aanrijding van een leswagen en een brommobiel op de Statenweg te Rotterdam. De bestuurder van de brommobiel reageerde hier zeer agressief op en heeft de bestuurster van de leswagen geschopt. Tevens heeft de verdachte een harde stoot op de motorkap gegeven, waardoor een deuk is ontstaan. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* BRAND MET TWEE GEWONDEN
ROTTERDAM - In een woning aan de Ruitwagen brak woensdag rond middernacht brand uit. Het echtpaar, beiden 76 jaar oud, werd met brand- en snijwonden overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. Een oplettende buurtbewoner van 28 jaar oud trapte samen met een 18-jarige vriend de voordeur in en haalde het gewonde echtpaar uit de woning.
Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer bluste de brand die vermoedelijk in de woonkamer was ontstaan. Door medewerkers van de Ambulancedienst zijn de beide slachtoffers vervoerd en de politie zorgde voor de afzetting en het in kennis stellen van de overige familieleden. Naar de exacte oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VERNIELER VAN AUTO'S AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Een 32-jarige inwoner uit Spijkenisse is woensdagmorgen aangehouden nadat hij op de Tijmdonk de ruiten van twee auto's had vernield. Naar aanleiding van een melding stelden politieagenten een nader onderzoek in. Aan de hand van het opgegeven kenteken werd de verdachte op de Kreek aangetroffen. De man, in het bezit van een honkbalknuppel, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De knuppel is in beslag genomen. De vernielingen waren het gevolg van een onenigheid tussen de verdachte en de 25-jarige eigenaar.


* VERNIELINGEN; GETUIGENOPROEP
ZUIDLAND - De politie stelt een nader onderzoek in naar een aantal vernielingen bij de volkstuintjes aan de Langeweg. De vernielingen zouden in de nacht van 13 op 14 mei hebben plaatsgevonden. De ramen van diverse tuinkassen, een schuurtje en 6 waterreservoirs zijn vernield. Heeft u informatie over deze vernielingen belt u dan met de politie van het district De Eilanden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL DURE MOTOREN

ROTTERDAM-KRALINGEN - Bij een diefstal uit een garagebox aan de Oudedijk zijn tussen dinsdag- en woensdagavond twee dure motoren gestolen. Het gaat om een rode DucatI H1 en een rode Ducati 999s. Ook is er een helm en motorkleding meegenomen door de daders. De politie stelt een onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Florabuurt hielden politieagenten donderdagmorgen een snelheidscontrole op de Schenkelsedreef. Tijdens acht en negen uur werd gecontroleerd, daar dit het tijdstip is dat de schoolkinderen op weg zijn naar school. De controle vond plaats voor al het verkeer dat uit de richting van de Molenbuurt in de richting van de Kralingseweg reed. In totaal kregen 4 bestuurders een bekeuring omdat zij de maximumsnelheid van 50 km/uur aan hun laars lapten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.


* DIEREN OVERLEDEN NA BRAND
VLAARDINGEN - Bij een brand in een woning aan de Baljuwstraat zijn woensdagmiddag twee honden en vijf katten overleden. Vijf auto's die in de buurt stonden geparkeerd liepen schade op. De brand ontstond rond twee uur in de bovenste verdieping. De brandweer bluste de brand. Naar de oorzaak wordt een nader onderzoek ingesteld.


* ALCOHOLCONTROLE
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben woensdagmiddag en -avond om de verkeersveiligheid te vergroten een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties. Tussen twee en vijf uur werden twee mensen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een van hen werd later die avond, tijdens controles op diverse andere locaties, weer aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod. Tijdens de rest van de controles werden 364 bestuurders gecontroleerd.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN NA BELEDIGING

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft woensdagochtend een 15-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten werden rond acht uur op de Claudius Civilislaan uitgescholden door de verdachte. Hij werd meteen aangehouden. Zijn moeder is op de hoogte gebracht van de aanhouding.


* POLITIE ARRESTEERT ZAKKENROLLER EN HELER

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben woensdagochtend, dankzij de informatie van het slachtoffer, getuigen en het kordate optreden van een getuige, een zakkenroller en een heler aangehouden. Rond kwart voor twaalf werden surveillerende politiemensen van het wijkteam aangesproken door een 41-jarige vrouw uit Vlaardingen. Zij was bij een belwinkel haar telefoonnummer aan het blokkeren omdat haar mobiele telefoon uit haar tas was weggenomen op de Markt. Het slachtoffer en getuigen gaven het signalement op van de mogelijke verdachte. De politiemensen stelden een onderzoek in op de markt en zagen bij een supermarkt een worsteling tussen een man en een vrouw. Getuigen dachten dat de vrouw door de man mishandeld werd. Dit bleek echter niet het geval. Een kennis van het slachtoffer had een 27-jarige vrouw uit Vlaardingen staande gehouden omdat zij voldeed aan het signalement van de verdachte. De politie arresteerde de vrouw en nam haar mee naar het politiebureau. Hier bekende zij de diefstal. Zij werd in verzekering gesteld. De politie arresteerde na een onderzoek een 49-jarige Schiedammer. Hij was in het bezit van de buitgemaakte mobiele telefoon en is aangehouden voor heling.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL UIT AUTO
SCHIEDAM - De politie onderzoekt een diefstal uit een personenauto op een parkeerterrein aan de Sportlaan waarbij een rijbewijs, identiteitspapieren en een bank-giropas gestolen werden. De diefstal werd gepleegd tussen woensdagochtend half twaalf en woensdagmiddag kwart over twaalf. De achterruit van het voertuig werd ingeslagen. De politie adviseert om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten.


* POLITIE ONDERZOEKT BEROVING OP METROSTATION

SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie onderzoekt een beroving van een 71-jarige man uit Schiedam op woensdagavond rond acht uur op metrostation Troelstralaan. De Schiedammer stond bij een kaartjesautomaat en vroeg voorbijgangers om wisselgeld. Terwijl hij dit vroeg kwam er een nog onbekende jongen voorbij op een fiets die de portemonnee uit de handen van de man griste. In de portemonnee zat 380 euro aan papiergeld, wat los geld, zijn identiteitsbewijs, bankpas, ziekenfondspas, bromfietscertificaat en een briefje waar medicijnengebruik opstond. De politie vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* GETUIGENOPROEP NA STRAATROOF
VLAARDINGEN - De politie doet onderzoek naar een straatroof in Vlaardingen en wil graag in contact komen met getuigen. In de nacht van maandag op dinsdag rond kwart voor n vond een straatroof plaats op de Merellaan. Een 20-jarige vrouw uit Vlaardingen was op de fiets onderweg naar huis toen zij beroofd werd van haar tas. De nog onbekende dader was eveneens op de fiets. Tijdens de beroving heeft de Vlaardingse vrouw om hulp geschreeuwd, waarna omwonenden naar buiten kwamen. Hierop nam de man de benen, op het fiets van het slachtoffer. Zijn eigen fiets heeft hij laten staan; de politie heeft de fiets in beslag genomen voor onderzoek. Tijdens zijn vlucht heeft de dader twee schoten gelost met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Politieonderzoek moet nog uitwijzen om wat voor wapen het gaat. De politie doet onderzoek naar de straatroof. Tijdens het buurtonderzoek heeft een aantal getuigen zich al gemeld. Ook met andere getuigen, die zich nog niet kenbaar heben gemaakt, wil de politie graag in contact komen. Mensen die anderzijds beschikken over informatie met betrekking tot de straatroof worden eveneens verzocht zich te melden. U kunt contact op nemen de recherche van Waterwerg-Noord via 0900-8844.


* ONDERZOEK OVERLIJDEN
ROTTERDAM - De man die woensdagavond rond elf uur in een brandende auto op de RFC-weg werd aangetroffen is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het vermoedelijk om zelfdoding gaat.


* POLITIE HOUDT VEELPLEGER AAN
OVERSCHIE / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft woensdagmiddag rond half vijf na een achtervolging een 27-jarige man uit 's-Gravenhage aangehouden. Omstreeks kwart over vier zagen politiemedewerkers op de A13 een auto rijden met, naar bleek, een vals kenteken. Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven werd hier niet aan voldaan. Na handsignalen van politiepersoneel stopte de Hagenaar alsnog. Toen een politieagent naar het voertuig liep gaf de bestuurder vol gas en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie zette een achtervolging in. Tijdens de achtervolging beging de man meerdere overtredingen. In zijn vlucht reed de bestuurder op de A4, vervolgens via de A12 richting Zoetermeer. Na succesvolle assistentie van politie Haaglanden kon het voertuig uiteindelijk klem worden gereden. De politie hield de verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau. Daar bleek de 27-jarige man uit 's-Gravenhage niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man bleek een bekende te zijn bij de politie wegens het rijden zonder rijbewijs, oplichting, het veelvulig opgeven van een valse naam, diefstal, verduistering, vals geld en handel in gestolen voertuigen. Ook bij de aanhouding gaf de Hagenaar een valse naam op. Daarnaast bleek dat het chassisnummer van het voertuig bij een gestolen auto hoorde. De politie onderzoekt de toedracht.