Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 15-5-2008 14:54:24

ARNHEM - In een woning in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie woensdagavond een 19-jarige Arnhemmer aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 18-jarige zus te hebben geslagen. Buurtbewoners waren er kort voor middernacht getuige van en belden de politie. Die trof de vrouw met verwondingen aan onder meer het gezicht en bewusteloos buiten de woning aan. Bij de komst van de ambulance kwam de vrouw bij. Na te zijn onderzocht bleek ziekenhuisopname niet noodzakelijk. De 19-jarige broer van het slachtoffer werd daarop aangehouden en is voor onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding tot de mishandeling is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht.
(08-067308)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouwen aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie
Publicatiedatum: 15-5-2008 14:53:50

ARNHEM - Twee Arnhemse vrouwen van 35 en 61 jaar zijn woensdagmiddag door de politie aangehouden na een uit de hand gelopen burenruzie in de wijk Geitenkamp. De twee worden ervan verdacht een buurtbewoner te hebben mishandeld. Daarbij zou onder meer een rubber hamer en een bezemsteel zijn gebruikt. Het slachtoffer, een 54-jarige man, had bij de schermutseling lichte verwondingen opgelopen. Aanleiding tot de ruzie zou te maken hebben met het veroorzaken van overlast. Een woordenwisseling draaide uit op een handgemeen, waarbij de beide vrouwen de man zouden hebben geslagen met de bezemsteel en rubber hamer. Gewaarschuwde agenten namen de beide vrouwen mee voor verhoor. Volgens de vrouwen zou het slachtoffer hen bij de woordenwisseling met geweld hebben bedreigd. Ze zijn in de loop van de avond vrijgelaten. (08-067131)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser geschept door auto en gewond

Publicatiedatum: 15-5-2008 14:53:11

VELP - Op de kruising van de Gasthuislaan met de Reigerstraat in Velp is woensdagavond een fietser geschept door een auto en gewond geraakt. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Giesbeek, is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 24-jarige Arnhemmer, was met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde even voor zes uur, toen de automobilist vanaf de Rietganssingel de kruising op reed. Op dat moment kwam de fietser vermoedelijk van rechts vanaf de Gasthuislaan de kruising oprijden waarna de botsing plaatsvond. De fietser kon zich echter niets meer van de aanrijding herinneren. Volgens de automobilist had de fietser aan de verkeerde kant van de weg gereden waardoor hij hem niet had opgemerkt. Geen van beide bestuurders had gedronken, aldus de politie.
(08-067161)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---