Politie Kennemerland

Persberichten donderdag 15 mei

Regio, 15-05-2008

Onderzoek naar mishandeling

NIEUW-VENNEP, 14 mei - De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling van een 35-jarige Nieuw-Venneper. Hij zag een onbekende man omstreeks 23.45 uur zich verdacht gedragen in de achtertuin van zijn woning aan het Kraaijensteinpark en pakte hem bij zijn schouder. De verdachte sneed hem met een mes in zijn bovenarm. Hij rende vervolgens weg via de poort in de richting van de Zuilensteinsingel. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gegaan voor behandeling van zijn wond.

De verdachte is een ongeveer 1.80 tot 1,90 meter lange blanke man van tussen de 20 en 24 jaar. Hij had opgeschoren donker stekelhaar en was gekleed in een blauwe joggingbroek met witte blokken en een wit T-shirt met een embleem op de borst, mogelijk een voetbalshirt. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900
- 8844.

Onder invloed te water

LEIMUIDERBRUG, 14 mei - Omstreeks 21.25 uur kwam een 31-jarige Rijnsburgse op de Leimuiderdijk in botsing met een in de berm geparkeerde auto. Deze had zij te laat opgemerkt. Vervolgens kwam zij in het water van de Ringvaart terecht waarbij twee vissers ternauwernood ongedeerd bleven. Zowel de Rijnsburgse als een 40-jarige passagier kwamen ongedeerd uit de auto. Zij verlieten echter beiden de plaats van het ongeval. De Rijnsburgse is korte tijd later in een woning aangehouden. Zij bekende onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een ademtest kwam een gehalte naar voren van 0,93 promille. Zij is op 15 mei na verhoor heengezonden. Haar rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Aanrijdingen met letsel

HAARLEM, 14 mei - Omstreeks 14.45 uur onderzochten politieagenten een aanrijding met letsel op de kruising van de Noord Schalkwijkerweg en de Belgiëlaan. Een 55-jarige Haarlemse snorfietsster, die over de Noord Schalkwijkerweg reed, werd gehinderd door een 14-jarige plaatsgenoot op de fiets. Deze sloeg zonder richting aan te geven af. De snorfietsster viel hierdoor en liep enkelletsel op. Zij is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Man vernielt raam en deur

HAARLEM, 15 mei - De politie heeft omstreeks 11.15 uur een 30-jarige man uit Haarlem aangehouden. Rond 10.55 uur kreeg de politie de melding dat een man een raam en een deur van een pand aan de Maerten van Heemskerckstraat had vernield. Op het moment dat de politie arriveerde bleek de dader al verdwenen. Getuigen wisten echter te melden wie de man was. De politie heeft hem vervolgens in zijn woning aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man vernielt autospiegels
IJMUIDEN, 15 mei - De politie heeft omstreeks 10.25 uur een 47-jarige man uit IJmuiden aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht rond 01.30 uur diverse autospiegels te hebben vernield in de Kanaalstraat. Dankzij een getuige kon de verdachte worden aangehouden. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.